Туск проводить нараду з силовиками на тлі повідомлень про "невідомий об’єкт" з України

Фото
П'ятниця, 29 грудня 2023, 13:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск проводить нараду з керівниками силових відомств та військовими на тлі повідомлень про інцидент з "невідомим об’єктом", що залетів з території України.

Про це у Twitter повідомила пресслужба польського уряду, пише "Європейська правда".

Реклама:

"Триває засідання за участю прем’єр-міністра Дональда Туска у зв'язку з інформацією про порушення повітряного простору республіки", – йдеться у повідомленні.

У засіданні беруть участь начальник Генерального штабу, оперативний командувач Збройними силами, глава Міноборони та керівники спецслужб.

Також стало відомо, що президент Польщі Анджей Дуда скликав на 13:00 засідання Бюро національної безпеки після того, як стало відомо, що на польську територію з України залетів невідомий об'єкт.

Літаючий об'єкт, що рухався з величезною швидкістю, спостерігали жителі гміни Долгобичув у Люблінському воєводстві. Йдеться про околиці Пшеводува – саме в цьому селі рік тому вибухнула ракета, яка прилетіла з-за кордону.

Інформацію про інцидент підтвердило Оперативне командування Збройних сил Польщі.

Це трапилось на тлі масованого ракетного удару РФ по Україні. В ніч на 29 грудня Росія завдала масованого удару по Україні. Під ударом опинилися Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Запоріжжя та інші міста. Є загиблі та поранені.

Глава Міноборони Польщі заявив, що перебуває у постійному контакті з президентом, прем'єр-міністром, начальником Генерального штабу і оперативним командувачем Збройних сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: