Підтримка України стала для декого дратівливим фактором – президент Чехії

Четвер, 7 грудня 2023, 13:41

Президент Чехії Петр Павел закликав продовжувати підтримку України попри те, що, за його словами, вона стала дратівливим фактором для деяких.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє видання Novinky.cz

У цьому контексті президент Чехії Петр Павел заявив, що підтримка України стала "дратівливим фактором" для деяких політиків і громадян, і нагадав, що не можна відступати перед Росією та її силовими амбіціями.

За словами президента, йдеться також про безпеку чехів, оскільки існують обґрунтовані побоювання, що Росія не поважатиме міжнародне право і намагатиметься дедалі ширше впливати на події за межами своїх кордонів. 

Реклама:

"Якщо ми не хочемо підкорятися, у нас немає іншого вибору, окрім як підтримати Україну", – нагадав Павел, додавши, що у Росії не повинно виникнути відчуття, що вона досягне своїх цілей за допомогою будь-якої агресії.

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала додав, що підтримуючи Україну, Чехія підтримує і власну безпеку, щоб у майбутньому не сталося так, що Росія опиниться по сусідству зі Словаччиною і збільшить свої імперські апетити, яких вона не приховує.

Нагадаємо, президент Чехії розкритикував Захід за недотримані обіцянки у постачанні зброї Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: