Байден про політичні зміни в Польщі: Це дуже добре

Відео
Субота, 13 січня 2024, 20:14

Президент Сполучених Штатів Джо Байден позитивно оцінив зміни в політичному житті Польщі з приходом до влади уряду Дональда Туска.

Як пише "Європейська правда", відповідь американського лідера у Twitter опублікував кореспондент "Польського радіо" Марек Валькуський.

Кореспондент вказав, що на його прохання прокоментувати політичні зміни в Польщі та прихід до влади уряду, більш прихильного до Євросоюзу, Байден відповів: "Я думаю, що це дуже добре.

Раніше міністр юстиції Польщі Адам Боднар пішов на рідкісний крок і оголосив про позбавлення повноважень заступника генпрокурора Даріуша Барського, якого вважають лояльним до попередника Боднара, голови правої партії "Солідарна Польща" Збігнєва Зьобро.

Серед іншого, перед своєю відставкою минулого року Зьобро розпорядився передати більшість своїх прокурорських повноважень національному прокурору, тобто заступнику. Так, імовірно, він розраховував зберегти вплив на ухвалення рішень.

Ситуація в прокуратурі Польщі є черговим кроком уряду Туска з позбавлення інституцій влпиву попередньої влади "Права і справедливості". Минулого місяця, приміром, він звільнив прихильне до "ПіС" керівництво державних медіа. 

Перед цим прем’єр Польщі заявив, що його уряд розкриє інформацію про фінансові зловживання в багатьох державних установах, до яких причетна колишня партія влади "Право і справедливість".

Читайте також: Арешти у президентському палаці: як політична криза веде Польщу до дострокових виборів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: