Зеленський і Дуда зустрілися на полях саміту у Давосі, кажуть про візит Туска за кілька днів

Середа, 17 січня 2024, 07:50

Президенти України та Польщі провели двосторонню зустріч на полях Всесвітнього економічного форуму, що проходить у швейцарському Давосі, за заявами з неї стало відомо, що візит польського прем'єра Дональда Туска може відбутися найближчими днями. 

Про це повідомляє "Європейська правда".

Володимир Зеленський розповів у своєму Twitter (X), що обговорював з Анджеєм Дудою питання двосторонніх відносин, у тому числі співпрацю у питаннях подальшої євроінтеграції України.

"Обговорили ситуацію на полі бою і подальшу безпекову допомогу Україні. Також скоординували позиції перед самітом НАТО у Вашингтоні", – повідомив президент України. 

У повідомленні канцелярії Дуди розповіли, що лідери говорили "про поточну ситуацію на фронті та у суспільстві" та потреби України для подальшого спротиву, а також обговорювали майбутній візит до Києва Дональда Туска.  

Дуда зазначив, що вони з Туском вже мали кілька розмов щодо міжнародної політики Польщі, зокрема й щодо України.

"Запевнив президента Володимира Зеленського, що ця політика буде стабільною і що це продовжить бути політикою підтримки України, що він може безпечно починати спілкування з прем’єр-міністром Дональдом Туском у Києві вже за кілька днів", – зазначив президент Польщі.

Дональд Туск ще минулої п'ятниці говорив, що у понеділок 15 січня обговорить питання візиту до Києва з Анджеєм Дудою і що поїздка планується "найближчими днями".

Нагадаємо, напередодні польські перевізники повністю розблокували кордон з Україною після домовленості з урядом Польщі про призупинення свого протесту. Домовленість передбачає, що щонайменш до березня нових блокад не буде. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: