Франція підтвердила, що ЄС схвалить новий режим санкцій проти ХАМАС

Четвер, 18 січня 2024, 17:25

Європейський Союз у понеділок, 22 січня, запровадить новий санкційний режим проти терористичного угруповання ХАМАС у відповідь на його напад на Ізраїль 7 жовтня.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на AFP, журналістам заявив речник Міністерства закордонних справ Франції Крістоф Леуман.

За його словами, ЄС запровадить "режим санкцій проти ХАМАС", який буде спрямований проти "окремих осіб", передусім лідерів угруповання, і пов’язаних із ними переказів коштів. Речник французького МЗС не уточнив деталей нового режиму.

Раніше цього тижня ЄС запровадив санкції проти політичного лідера ХАМАС у Газі Ях'ї Сінвара, а ще в грудні – проти ватажка бойового крила ХАМАС Мохаммеда Дейфа і його заступника Марвана Іссу, але ці кроки відбулись у межах чинного санкційного режиму.

Реклама:

У Євросоюзі раніше опирались закликам Ізраїлю та США до окремого режиму санкцій проти ХАМАС, мотивуючи це тим, що він і так перебуває в його переліку терористичних організацій.

За інформацією ЗМІ, паралельно з обговоренням санкцій проти ХАМАС країни ЄС, які більш прихильно ставляться до палестинського питання, виступають за санкції проти ізраїльських поселенців на Західному березі річки Йордан. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: