Фінляндія зробила перший крок для заборони продажу нерухомості росіянам

П'ятниця, 26 січня 2024, 17:54

Міністр оборони Фінляндії Антті Хякканен 26 січня створив міжурядову робочу групу, яка перевірить можливість повної заборони продажу нерухомості фізичним та юридичним особам з Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Група має вивчити законодавчі можливості заборони купівлі нерухомості у Фінляндії особами з РФ і підготувати відповідні пропозиції. Підставою для такого кроку Хякканен назвав національну безпеку.

"Ми знаємо, що Росія також може намагатися використовувати нерухомість для певних видів впливу. Важко проконтролювати і заздалегідь оцінити, які саме об'єкти можуть викликати проблеми", – пояснив голова фінського Міноборони.

Реклама:
Фінляндія заблокувала продаж нерухомості пов'язаному з РФ покупцю

Він не виключив, що фінальний законопроєкт може містити винятки, які не становитимуть загрозу нацбезпеці Фінляндії.

"Росія, яка веде агресивну загарбницьку війну в Європі, своїми діями показала, що готова використовувати різні слабкі місця, які знаходить у західних суспільствах. Наприклад, безпеку кордонів, критичну інфраструктуру та об'єкти нерухомості необхідно захищати заздалегідь, щоб вони не могли бути використані для дестабілізації суспільства", – констатував Хякканен.

Робоча група буде працювати до 31 березня, уточнило Міністерство оборони Фінляндії.

З 2023 року у Фінляндії набув чинності закон, який в окремих випадках вимагає дозволу оборонного відомства для укладання угод про купівлю-продаж нерухомості.

Міністерство оборони Фінляндії обґрунтовує негативні рішення про дозвіл на купівлю нерухомості, серед іншого, загрозами національній обороні чи захисту територіальної цілісності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: