У Литві підтвердили, що Китай призупиняє видачу віз її громадянам

П'ятниця, 26 січня 2024, 22:22

Посольство Китаю у Вільнюсі з середи призупинило видачу віз громадянам Литви.

Як пише "Європейська правда", про це заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс під час перебування в Києві, повідомляє LRT.

"Ми були проінформовані про це. Більше ніякої інформації не надходило", – сказав глава МЗС.

За словами очільника зовнішньополітичного відомства балтійської країни, йому не відомо про причини та тривалість призупинення віз для її громадян.

Реклама:

Востаннє китайське представництво тимчасово призупиняло видачу віз громадянам Литви наприкінці листопада 2021 року.

Тоді в Пекіні заявили, що це було викликано технічними причинами, але це сталося після того, як КНР офіційно знизила рівень дипломатичних відносин з Литвою до рівня тимчасово повірених у справах у відповідь на відкриття представництва Тайваню у Вільнюсі.

У листопаді 2023 року Ландсбергіс заявив, що литовські та китайські посадовці ведуть переговори про можливу нормалізацію дипломатичних відносин.

Днями уряд Литви заборонив військовим, а також прикордонникам і поліцейським виїжджати в позаслужбовий час до Росії, Білорусі та Китаю.

Перед цим Сейм Литви ухвалив поправку до закону, що забороняє литовським професійним військовим подорожувати в недружні країни поза службою.

Нагадаємо, наприкінці жовтня міністр оборони Арвідас Анушаускас запропонував поправку, згідно з якою литовським професійним військовим планують заборонити виїзд до країн, що становлять загрозу національній безпеці Литви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: