Розвідка Британії: РФ вже не пропонує ув’язненим короткострокові контракти

Середа, 31 січня 2024, 11:55

Розвідка Великої Британії проаналізувала дані, згідно з якими у Росії більше не пропонують короткострокові контракти на військову службу ув’язненим.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в розвідувальному огляді британського Міноборони за 31 січня.

Відомство посилається на дані російської служби BBC, згідно з якими тепер ув'язненим пропонують стандартні довгострокові контракти на проходження військової служби, які передбачають згоду служити в армії щонайменше до закінчення терміну дії наказу про часткову мобілізацію, виданого у вересні 2022 року.

У розвідці зазначили, що короткострокові контракти для ув’язнених викликали суперечки всередині РФ, зокрема, щодо того, що після звільнення вони повернуться до скоєння злочинів.

Реклама:

Також невдоволення стосувалось того, що звичайні мобілізовані резервісти служитимуть невизначений термін.

Розвідка припускає, що короткострокове вербування ув'язнених було відповіддю на тогочасні проблеми РФ з призовом на військову службу на початку повномасштабного вторгнення в Україну.

У 2023 році РФ найімовірніше, звернулася до регулярного набору за контрактом як до основного джерела нових військовослужбовців, додали у розвідці.

У попередньому огляді розвідка Великої Британії проаналізувала нові інциденти, коли бомби російської авіації падали на населені пункти на території РФ.

Перед цим йшлося про втрати російських окупаційних військ у бронетехніці та здатність РФ виробляти нові одиниці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: