Опозиційний мер Стамбула побореться за другий термін

П'ятниця, 5 січня 2024, 12:46

Опозиційний мер Стамбула Екрем Імамоглу оголосив, що балотуватиметься на другий термін на місцевих виборах 31 березня.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство Bloomberg.

52-річний Імамоглу у своїй заяві звинуватив у економічних труднощах, з якими зіштовхується місто з 16-мільйонним населенням, "ірраціональну" політику національного уряду.

"Нація стала біднішою, як і Стамбульський муніципалітет. Але коли наша адміністрація поклала край марнотратству, нам вдалося зробити вдвічі більше, ніж до нас, за вдвічі менші кошти", – сказав він, маючи на увазі попередню адміністрацію партії президента Реджепа Таїпа Ердогана. 

Реклама:

Імамоглу був обраний мером Стамбула у березні 2019 року з несподіваною, але незначною перевагою у 14 тисяч голосів. Тоді він переміг суперника від партії Ердогана.

Вибори були скасовані через звинувачення у "крадіжці голосів", але повторне голосування в червні збільшило перевагу Імамоглу до майже 800 тисяч голосів.

Його перемога і популярність дали опозиції надію на перемогу над Ердоганом на минулорічних президентських виборах. Але Імамоглу не був обраний кандидатом для участі в загальнонаціональному голосуванні. У підсумку Ердоган переміг та продовжив своє правління на посту президента. 

У березні завдання Імамоглу виграти ускладниться через втрату підтримки правої опозиційної партії IYI (Хороша партія), яка підтримувала його у 2019 році, але тепер планує висунути окремого кандидата.

Очікується, що партія Ердогана оголосить ім’я свого кандидата в Стамбулі в неділю.

Детально про вибори у Стамбулі 2019 року читайте у статті: Перша поразка Ердогана: чи стане "початком кінця" втрата Стамбула та Анкари

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: