Розвідка Британії розповіла про подальшу долю залишків групи Вагнера

Четвер, 1 лютого 2024, 10:59

Розвідка Великої Британії проаналізувала дані про подальшу долю залишків групи Вагнера, які воювали в Україні, а влітку минулого року спробували здійснити заколот в РФ.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в розвідувальному огляді британського Міноборони про російсько-українську війну за 1 лютого.

Як зазначили у відомстві, три штурмові загони "Вагнера" були включені у нове добровольче формування Росгвардії.

В огляді нагадали, що 25 грудня 2023 року президент РФ Владімір Путін підписав закон, що дозволяє Росгвардії сформувати власне добровольче формування.

Реклама:

У розвідці припускають, що нові добровольчі загони Росгвардії будуть розгорнуті в Україні та Африці.

Як повідомляється, Росгвардія пропонує добровольцям шестимісячні контракти для служби в Україні та дев'ятимісячні для служби в Африці.

"Включення колишніх штурмових загонів "Вагнера" до складу Добровольчого корпусу Росгвардії з високою ймовірністю вказує на те, що "Вагнер" був успішно підпорядкований Росгвардії, що посилює контроль російської держави над угрупованням Вагнера", – йдеться в огляді.

У попередньому огляді британська розвідка вказувала, що у Росії більше не пропонують короткострокові контракти на військову службу ув’язненим.

Перед цим відомство проаналізувало нові інциденти, коли бомби російської авіації падали на населені пункти на території РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: