Посол України пояснила, як буде далі рухатися проєкт з допомогою Україні у Сенаті США

Понеділок, 12 лютого 2024, 08:03

У понеділок Сенат США може зробити наступний крок до схвалення великого пакетного проєкту з коштами на допомогу для України.

Як пише "Європейська правда", про це розповіла посол України в США Оксана Маркарова.

Посол деталізувала, що у недільному процедурному голосуванні проєкт HR 815 підтримали 67 голосами з необхідних 60 – сенатори підтримали рішення про зупинення дебатів щодо заміни оригінального тексту проєкту на текст, раніше запропонований сенаторкою Патті Мюррей.

Також перед голосуванням 11 лютого Сенат відхилив клопотання сенатора-республіканця Майка Лі, який є прихильником ізоляціонізму, про перегляд рішення щодо розгляду HR 815, що могло зупинити подальший розгляд. За це проголосували 40 сенаторів з необхідних 51. 

Реклама:

"Наступним процедурним кроком є голосування за затвердження заміни тексту (потрібно 51 голос), яке може відбутися не раніше, аніж через 30 годин з моменту припинення дебатів, тобто не раніше понеділка 12 лютого", – розповіла посол.

Оксана Маркарова додала, що наступне засідання призначене на 12 лютого о 19:00 за київським часом. 

Нагадаємо, проєкт розглядають без частини, що стосується найболючішого питання про південний кордон, після того, як початковий проєкт заблокували республіканці. 

Проте Дональд Трамп перед голосуванням у неділю висловився і проти продовження допомоги іншим країнам з боку США, окрім як у вигляді позики. 

Поки невідомо, чи погодяться республіканці у Палаті представників підтримати проєкт, якщо він буде схвалений у Сенаті.

Детально на цю тему читайте у статті Промінь надії з США: що насправді означає підтримка Сенатом фінансування для України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: