Розвідка Британії: Вища освіта в РФ стає дедалі більш мілітаризованою

Понеділок, 12 лютого 2024, 11:41

Розвідка Великої Британії розповіла про створення в РФ нового військового інституту, що означає дедалі більшу мілітаризацію вищої освіти в країні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в розвідувальному огляді британського Міноборони за 12 лютого.

У розвідці зазначили, що у лютому при російській Вищій школі економіці (ВШЕ) був створений Інститут світової військово-економічної стратегії. Його засновником став російський політолог, який є прихильником жорсткої лінії, Сергєй Караганов.

Очолить інститут колишній командувач Тихоокеанського флоту Сергєй Авакьянц, який раніше заявляв, що РФ перебуває у стані довготривалої конфронтації із Заходом.

Реклама:

У відомстві розповіли, що інститут займатиметься політикою та економікою, але зосередиться на військово-промисловому комплексі іноземних країн, а також на вивченні стратегічного стримування і ролі ядерної зброї.

Було запропоновано, що співробітники інституту будуть в основному набрані з різних факультетів ВШЕ. Він також запрошуватиме дослідників з різних військових академій, таких як Російська академія Генерального штабу.

"Це, швидше за все, призведе до тіснішої взаємодії між російськими академічними колами та оборонним сектором, що сприятиме мілітаризації вищої освіти", – йдеться у повідомленні.

У попередньому огляді британської розвідки йшлося про брак медичного персоналу в Росії через війну проти України.

Перед цим повідомлялося, що останній удар сил України по аеродрому Бельбек в окупованому Криму ще більше підірвав потенціал російської авіації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: