Лижний курорт у Давосі потрапив у скандал через відмову обслуговувати євреїв

фото
Понеділок, 12 лютого 2024, 20:55

Поліція Швейцарії почала перевірку через скарги на лижний курорт Pischa у Давосі, де євреям нібито відмовляють в оренді спортивного спорядження.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться в публікації агентства AFP.

У понеділок швейцарський портал 20minuten опублікував фотографію оголошення на івриті, розміщеного на курорті. Там ідеться про те, що через різні інциденти, "зокрема крадіжку саней, ми більше не надаємо спортивне спорядження в оренду нашим єврейським братам".

 

У Pischa в письмовому коментарі 20minuten пояснили, що "більше не хочуть щоденного клопоту" через те, що єврейські відвідувачі забувають повертати спорядження або повертають його несправним.

Реклама:

Після цього поліція швейцарського кантону Граубюнден заявила, що розпочала розслідування за скаргою від приватної особи на предмет "дискримінації та розпалювання ненависті".

"Подальші подробиці є предметом розслідування, що триває", – повідомили AFP в поліції.

Своєю чергою Швейцарська федерація єврейських громад заявила, що вважає оголошення дискримінаційним і подасть через нього до суду.

Нагадаємо, минулого тижня Бернський університет оголосив про розпуск структурного підрозділу – Інституту близькосхідних і мусульманських досліджень (ІSNО) – за результатами внутрішнього розслідування антисемітського коментаря співробітника інституту у Twitter (X).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: