Співлідер польських фермерів вже допускає блокування пасажирських перевезень

Вівторок, 20 лютого 2024, 14:48

Співлідер протестів польських фермерів на кордоні з Україною допустив блокування пасажирських перевезень у випадку початку контракцій з українського боку.

Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда".

Лідер підкарпатського осередку руху "Ошукане село" Роман Кондрув заявив, що фермери поки невдоволені діями нового уряду у питанні імпорту з України і хочуть "більше, ніж обіцянки". 

З його точки зору, фермери у своїх протестах виступають не проти України і звичайних українців, а "проти українських олігархів" та "бездіяльності" Брюсселя. 

Реклама:

"Ми відкрили "коридор солідарності" – і усі ринки перехопила Україна. Нам зараз немає куди продавати зерно, а українське зерно, яке стікається до нас – це шкідливе технічне збіжжя", – заявив Кондрув. 

Він сказав, що чув про наміри організовувати блокади кордону з українського боку, та натякнув, що у такому разі фермери розглядають блокування пасажирських перевезень.

"Якщо ми вирішимо не пропускати автобуси, це буде дуже погано. Але, можливо, тоді наша влада розгляне якісь змістовні рішення", – сказав Роман Кондрув. 

Нагадаємо, увечері 18 лютого фермери вперше перекрили колії, заблокували у тому числі пасажирський потяг. 

На протесті 20 лютого фермери висипали зерно з одного з українських вагонів біля КПП "Дорогуськ". 

У відповідь на польські акції українські перевізники розпочали протест біля ПП "Рава-Руська – Гребенне", "Краківець – Корчова" та "Шегині – Медика".

МЗС України назвало неприпустимим блокування польсько-українського кордону і наголосило, що такі дії виглядають політизованими і мають серйозні наслідки для України, до протестувальників звернувся також посол України у Польщі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: