Польські фермери перекрили залізницю на КПП "Медика" і висипали зерно з вагона

фото, відео
Вівторок, 20 лютого 2024, 12:11

Вранці 20 лютого польські фермери перекрили залізницю біля КПП "Медика-Шегині" та висипали частину зерна з вантажного потяга на колії.

Про це повідомляє кореспондент "Суспільного", пише "Європейська правда". 

Суспільний мовник опублікував фото і відео розсипаного збіжжя. За словами кореспондентки, менш як за півгодини на місце прибула поліція і після того фермери розблокували залізничний рух. 

 
Фото: Ірина Мочульська/Суспільне Львів

Співорганізатор протестів Роман Кондрув пояснив дії протестувальників "емоціями", тому що аграрії "в розпачі через наплив збіжжя з України". 

Реклама:

Фото з місця опублікувало також польське агентство PAP.

 

Попередній такий інцидент із розсипаним зерном стався з вантажівками, що мали везти збіжжя транзитом через Польщу, на КПП "Дорогуськ" на початку місяця. Тогочасні дії протестувальників розслідує прокуратура, а в уряді Польщі перепросили за цей випадок. 

Нагадаємо, 20 лютого фермери почали великий протест по всій території Польщі, у тому числі на кордоні з Україною.

Польський міністр сільського господарства напередодні протесту звернувся до фермерів і запросив протестувальників до перемовин.

МЗС України назвало неприпустимим блокування польсько-українського кордону і наголосило, що такі дії виглядають політизованими і мають серйозні наслідки для України. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: