Канада розширює та посилює санкції проти РФ до річниці вторгнення в Україну

П'ятниця, 23 лютого 2024, 18:03

Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі 23 лютого оголосила про запровадження нових санкцій у зв’язку з другою річницею повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Нові санкції Канади були ухвалені в координації з Великою Британією та США, які вже оголосили про відповідні заходи, та стосуються 10 фізичних та 153 юридичних осіб. Серед них – помічник Владіміра Путіна та високопосадовці приватних і державних компаній, зареєстрованих у Росії та на Кіпрі.

Більшість суб'єктів, що потрапили під санкції, надають товари та послуги, такі як компоненти для ракет "Калібр" і безпілотників, страхові та роздрібні послуги Міністерству оборони Росії, уточнює МЗС Канади.

Реклама:

Канада також оголосила про заборону на експорт до Росії понад 20 товарів, які можуть бути використані для виробництва зброї та слугувати для війни проти України – вибухових речовин, зокрема детонаторів, які використовуються у гірничодобувній та будівельній галузях.

Під санкції ЄС потрапила російська "оборонка", колаборанти на Херсонщині й міністр оборони КНДР

Крім того, Канада посилює режим санкцій проти РФ. Відтепер обмеження можуть бути спрямовані на будь-кого за межами Канади, хто не є канадцем і хто порушує суверенітет і територіальну цілісність України.

Нагадаємо, 23 лютого Рада ЄС ухвалила тринадцятий пакет обмежувальних заходів проти Росії і тих, хто несе відповідальність за продовження війни проти України, а також тих, хто суттєво підтримує військові зусилля РФ.

А президент США Джо Байден оголосив, що Сполучені Штати запроваджують більш ніж 500 санкцій проти РФ та нові експортні обмеження проти майже 100 організацій напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення в Україну та після смерті Алексєя Навального.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: