Трамп виграв праймериз у рідному штаті своєї опонентки, але вона не вибуває

Неділя, 25 лютого 2024, 08:07

Експрезидент США Дональд Трамп виграв праймериз республіканців у Південній Кароліні в суботу, легко перемігши свою головну опонентку – колишнього посла в ООН Ніккі Гейлі – в її рідному штаті.

Про це повідомило агентство АР, пише "Європейська правда".

Перемога Трампа ще більше зміцнила його шанси на третю поспіль номінацію від Республіканської партії. Наразі Трамп переміг у всіх попередніх праймериз, що пройшли в Айові, Нью-Гемпширі, Неваді та на Віргінських островах США. 

Тепер Гейлі стикається з все більшим тиском щодо виходу з перегонів. Але вона заявляє, що не збирається цього робити, незважаючи на втрату штату, де вона була губернатором з 2011 по 2017 рік.

Реклама:

"Я не вірю, що Дональд Трамп може перемогти Джо Байдена. Раніше цього тижня я сказала, що незалежно від того, що станеться в Південній Кароліні, я продовжуватиму балотуватися. Я людина слова", – заявила вона.

Реванш між Трампом і президентом Джо Байденом на виборах у листопаді стає все більш неминучим після попереднього голосування у Південній Кароліні.

"Я ніколи не бачив Республіканську партію настільки єдиною, як зараз… Ви можете святкувати близько 15 хвилин, але потім ми повинні повернутися до роботи", – заявив Трамп, вийшовши на сцену для своєї переможної промови через кілька хвилин після закриття виборчих дільниць.  

Раніше Гейлі пообіцяла залишитися у перегонах на отримання номінації принаймні до праймериз у "супервівторок" 5 березня.

Також вона заявляла, що не зацікавлена стати віцепрезиденткою в команді Трампа, якщо той виграє номінацію від Республіканської партії.

Читайте також: Ніккі Гейлі, головна суперниця Трампа. Розповідаємо про кандидатку, успіх якої вигідний Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: