Кількість заявок на притулок в ЄС досягла найвищого рівня з часів кризи 2015-16 років

Середа, 28 лютого 2024, 09:34

Кількість заявок на отримання притулку в Європейському Союзі зросла на 18% до 1,14 мільйона у 2023 році, що є найвищим показником з часів міграційної кризи 2015-2016 років.

Про це свідчать дані Агентства Європейського Союзу з питань притулку (EUAA), на які посилається агентство Reuters, передає "Європейська правда".

Нові дані, ймовірно, розпалять і без того гарячі дебати про міграцію і ультраправі настрої напередодні безлічі місцевих і національних голосувань по всьому континенту, а також виборів до Європейського парламенту в червні.

Згідно з даними EUAA, сирійці та афганці залишаються найбільшими групами заявників. У той час як кількість сирійських заявників зросла на 38% порівняно з 2022 роком, кількість афганських заявників скоротилася на 11% порівняно з 2022 роком.

Реклама:

Новим трендом стало те, що громадяни Туреччини склали третю за чисельністю групу заявників, подавши на 82% більше заявок, ніж у попередньому році.

Кількість палестинців, які подали заяви на отримання притулку, зросла до рекордного рівня – майже 11 600 на тлі війни між Ізраїлем і ХАМАС, повідомляє агентство, зазначаючи, що було важко правильно зареєструвати їхню кількість, оскільки більшість країн-членів ЄС не визнають Палестину як державу.

Нагадаємо, парламент Албанії минулого тижня ратифікував міграційну угоду з Італією, яка дозволяє їй будувати центри для утримання мігрантів у балканській країні.

Брюссель заявив, що італійські плани не порушують законодавство Європейського Союзу.

Правозахисні групи висловили занепокоєння тим, що Італія передає свої міжнародні зобов'язання на аутсорсинг. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: