Боррель про 13-й пакет санкцій ЄС: Згоди держав-членів ще немає

Понеділок, 5 лютого 2024, 17:01

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель під час візиту до Польщі 5 лютого розповів про підготовку 13-го пакета санкцій проти Росії.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", він сказав на спільній пресконференції з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським.

Боррель підтвердив, що новий пакет готується й стосуватиметься "багатьох людей та інституцій, компаній із різних країн, які беруть участь в обході санкцій".

"Остаточної домовленості між країнами-членами (щодо санкцій. – Ред.) ще немає", – додав він, пояснивши відмову говорити про майбутні обмеження детальніше.

Реклама:

"Але новий пакет санкцій проти Росії з'являється щомісяця для того, щоб покарати тих, хто несе відповідальність за агресію проти України і за економічні схеми, які дозволяють Росії продовжувати годувати свою військову машину", – запевнив топдипломат ЄС.

ЗМІ раніше довідались, що ЄС не додаватиме нових заборон на імпорт до свого 13-го пакета санкцій проти Росії.

Як стверджувалось, попри заклики деяких країн ЄС заборонити більше російського експорту, наприклад, алюмінію, Єврокомісія запропонує пакет, який, як вона сподівається, викличе мінімальні дебати між країнами-членами, щоб він був прийнятий швидко.

Очікується, що санкції будуть ухвалені до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: