Бундестаг знову не підтримав постачання Україні ракет Taurus

Четвер, 14 березня 2024, 13:53

Німецький Бундестаг відхилив резолюцію, ініційовану опозиційним блоком ХДС/ХСС, щодо постачання далекобійних крилатих ракет Taurus Україні. 

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Bild

495 депутатів Бундестагу у четвер не підтримали постачання німецької крилатої ракети Taurus, тоді як підтримали тільки 190 законодавців. До складу депутатської групи ХДС/ХСС входять 197 депутатів.

Хоча в коаліційних партіях також є прихильники поставки Taurus, коаліція все ж підтримала лінію канцлера Олафа Шольца, який чітко відхиляв поставку кілька разів. Лише в середу він підтвердив свою позицію під час виступу в парламенті.

Реклама:

Як повідомляли ЗМІ, резолюція містить заклик до уряду Німеччини "нарешті задовольнити український запит на поставку крилатих ракет Taurus із наявних запасів Бундесверу в максимально можливому обсязі і без зволікань".

Раніше голова проурядової фракції "Зелених" у Бундестазі Брітта Гассельманн заявляла, що політична сила відхилить пропозицію опозиційного блоку ХДС/ХСС про надання Україні далекобійних ракет Taurus.

Нагадаємо, 22 лютого 2024 року Бундестаг також не підтримав опозиційну резолюцію із закликом надати Україні Taurus. Водночас Бундестаг проголосував за підготовлену керівними партіями пропозицію, яка закликала підтримати Київ далекобійною зброєю, прямо не згадуючи Taurus. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: