Ердоган привітав Путіна, говорив з ним про мирні переговори

Вівторок, 19 березня 2024, 08:56

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган привітав правителя Росії Владіміра Путіна з перемогою на президентських "виборах" і заявив про готовність Анкари відіграти роль у мирних переговорах щодо України.

Про це повідомила канцелярія турецького президента, пише "Європейська правда". 

Згідно з повідомленням канцелярії, "Ердоган привітав президента Путіна з перемогою на виборах". 

"Президент Ердоган заявив, що він вірить у те, що позитивний курс у турецько-російських відносинах у новому періоді продовжить посилюватися, і висловив готовність Туреччини відігравати будь-яку сприятливу роль у поверненні за стіл переговорів щодо України", – йдеться у повідомленні канцелярії.

Реклама:

Туреччина підтримує територіальну цілісність України й надала їй військову та політичну підтримку, але також зберігає теплі відносини з Росією і виступає проти санкцій щодо неї.

Країни Заходу розкритикували проведення "виборів" у Росії за брак прозорості і відсутність умов демократичних свобод. Вони також засудили РФ за проведення голосування на окупованих нею територіях України, Молдови та Грузії.

Ердоган періодично повторює позицію, що Анкара – за завершення війни шляхом переговорів та готова запропонувати майданчик для відповідних "переговорів".

Днями Ердоган заявив, що мирні плани, які виключають Росію, "не дадуть жодних результатів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: