У Франції ув’язнили викрадача сумки з планами безпеки на Олімпіаді

Субота, 2 березня 2024, 12:25

Чоловік, якого підозрюють у крадіжці сумки інженера міста Парижа в поїзді на Північному вокзалі Парижа, був засуджений до 7 місяців кримінального ув'язнення.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє канал BFMTV.

Кримінальний суд видав проти нього ордер на арешт.

Його судили за звинуваченням у крадіжці, вчиненій у транспортному засобі, що використовується для перевезення пасажирів, приховуванні майна, отриманого в результаті крадіжки, і відмові надати свій телефонний код судовим органам.

Реклама:

Він був затриманий  29 лютого слідчими регіональної транспортної безпеки (SRT). Підозрюваний, марокканської національності, вже відомий поліції за крадіжки багажу на Північному вокзалі.

Викрадена сумка інженера з паризької мерії була знайдена, але без його комп'ютера та USB-носіїв.

Цей випадок викликав великий ажіотаж після того, як джерело в поліції повідомило, що в цій сумці був комп'ютер і два USB-носії, на яких зберігалися плани безпеки Паризьких Олімпійських ігор, розроблені паризькою муніципальною поліцією.

"Важливо уточнити, що цей комп’ютер містив лише нотатки, пов'язані з дорожнім рухом у Парижі під час Олімпійських ігор, а не з чутливими пристроями безпеки", – зазначила наступного дня після крадіжки паризька прокуратура, яка розпочала розслідування.

Нагадаємо, сумка з комп'ютером і двома USB-накопичувачами з планами поліції щодо забезпечення безпеки під час Олімпійських ігор у Парижі була викрадена з поїзда на столичному вокзалі Gare du Nord.

Сумка належала інженеру з мерії Парижа. Він поклав сумку в багажне відділення над своїм сидінням.

Оскільки його поїзд затримувався, він вирішив пересісти на інший потяг, коли і виявив крадіжку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: