У Франції оголосили вироки у найбільшій справі про кібербулінг інфлюенсерки

Середа, 20 березня 2024, 09:18

У Франції двадцять вісім осіб засудили до різних термінів позбавлення волі за цькування інфлюенсерки у найбільшій на сьогодні справі про кібербулінг в країні.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у публікації BBC.

Судді визнали обвинувачених винними у цькуванні Магалі Берда, яке було спровоковане кампанією французького репера Booba проти "злодійкуватих інфлюенсерів".

Суд у Парижі визнав, що цькування мали "реальні наслідки" для психічного здоров'я Берда, яка побудувала помітну кар'єру у Франції як експертка зі стилю життя та моди. Берда також займається маркетингом інших зірок соціальних мереж через свою компанію Shauna Events.

Реклама:

Її адвокати заявили, що пости репера Booba, чиє справжнє ім'я Елі Яффа, заохочували "натовпи" людей в інтернеті надсилати ненависні та образливі повідомлення на адресу їхньої клієнтки. Репер це заперечував. 

В Італії розслідують туристичний провал уряду: зникла "інфлюенсерка Венера"

Суд заявив, що кожен з обвинувачених "зробив свідомий вибір приєднатися" до кібербулінгу. Обвинувачені у віці від 20 до 49 років отримали тюремні терміни від 4 до 18 місяців, деякі були умовними.

Берда, яку у Франції називають "королевою інфлюенсерів", привітала вирок як "прекрасну перемогу" після того, як раніше заявила суду, що знущання довели її "до того, що вона ледь не викинулася з вікна".

"Через це моє життя було зруйноване протягом двох років. Нарешті мене визнали жертвою", – заявила Берда.

Її адвокати зазначили, що обвинувальні вироки свідчать про те, що "ніхто не почувається в безпеці за своєю клавіатурою".

Підсудні також були оштрафовані на 700 євро і зобов'язані виплатити додатково 54 тисячі євро компенсації своїй жертві.

Репер Booba потрапив у заголовки газет у 2018 році після участі у бійці в паризькому аеропорту з іншим репером, за що обидва були засуджені до 18 місяців умовного ув'язнення.

Берда має постати перед судом за окремим звинуваченням у відмиванні грошей, а її маркетингова компанія Shauna Events розслідується за фактом шахрайства.

В минулому у Франції через скандал відсторонили або звільнили з роботи кількох керівників ЗМІ, які координували онлайн-цькування через приватну групу в Facebook.

А в уряді Франції висунули ідею запровадити регулювання комерційної діяльності агентів впливу в соцмережах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: