Deutsche Bahn домовився із залізничниками про припинення страйків

Новини — Понеділок, 25 березня 2024, 21:00 —

Німецький залізничний оператор Deutsche Bahn та профспілка залізничників GDL досягли компромісу стосовно умов праці, які останні понад чотири місяці призводили до неодноразових страйків і перебоях у руху поїздів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Welt.

Увечері 25 березня профспілка GDL оголосила, що досягла з Deutsche Bahn домовленості щодо заробітної плати. Це ж підтвердив і представник перевізника. Деталі угоди сторони планують повідомити разом уранці у вівторок, 26 березня.

Трудовий спір між Deutsche Bahn та GDL розпочався в листопаді 2023 року. Профспілка насамперед вимагала скоротити тижневий робочий час для змінних працівників з 38 до 35 годин зі збереженням зарплати.

Реклама:

Через відмову Deutsche Bahn залізничники влаштовували кількаденні страйки, останні з яких відбувались із мінімальним попередженням, аби чинити тиск на перевізника.

Загалом за час конфлікту щодо заробітної плати страйк GDL  проводився шість разів. Після двох коротших попереджувальних страйків у січні відбулися два страйки, що тривали кілька днів.

Останній страйк мав припасти на кілька днів у середині березня. Deutsche Bahn навіть невдало намагався заблокувати його через суд, але зрештою сторони домовились про переговори за зачиненими дверима.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: