У Польщі знайшли ще дві метеорологічні кулі у тому ж регіоні

Вівторок, 5 березня 2024, 13:39

У Польщі виявили ще два об’єкти, схожі на метеорологічну кулю, у тому ж регіоні, що й попередній.

Як пише "Європейська правда", про одну зі знахідок повідомляє TVN24.

Кулю ще у неділю виявив місцевий мешканець біля села Кервік та однойменного озера у Вармінсько-Мазурському воєводстві. Спершу він не надав своїй знахідці особливої ваги, але після появи у ЗМІ інформації про першу знайдену кулю біля Мілакува, у цьому ж регіоні, вирішив повідомити про неї поліцію. 

 

Відповідні служби вже прибули на місце і досліджують знахідку. У поліції сказали, що до приїзду військових не хочуть розкривати ніяких деталей і публікувати фото об’єкта. 

Реклама:

Тим часом RMF FM з посиланням на окружну прокуратуру Ольштина повідомляє, що схожу кулю у понеділок виявили також в районі селища Гарш, за 30 км від кордону з Калінінградською областю РФ, тоді як до Кервіка – близько 90 км від кордону. 

У їхній публікації також вказано, що на обох кулях, знайдених у понеділок, є написи кирилицею і це дозволяє припускати, що вони прилетіли з Калінінградської області. Втім, офіційних підтверджень про написи кирилицею не було. 

У коментарі щодо першої знахідки міністр оборони Польщі сказав, що це, найімовірніше, звичайна метеорологічна куля, але її дослідять також військові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: