Байден закликав прихильників Гейлі підтримати його на виборах

Четвер, 7 березня 2024, 10:13

Президент США Джо Байден закликав прихильників Ніккі Гейлі підтримати його на виборах після того, як колишня конкурентка Дональда Трампа в боротьбі за президентську номінацію від Республіканської партії вийшла з перегонів.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє The Hill.

"Дональд Трамп чітко дав зрозуміти, що йому не потрібні прихильники Ніккі Гейлі. Я хочу внести ясність: для них є місце в моїй кампанії", – зазначив Байден.

За його словами, потрібно багато мужності, щоб балотуватися в президенти. Він зауважив, що "це особливо актуально в сьогоднішній Республіканській партії, де так мало хто наважується говорити правду про Дональда Трампа".

Реклама:
Партія Трампа втрачає головного адвоката України: що означає відставка Макконнелла у Сенаті США

"Ніккі Гейлі була готова говорити правду про Трампа: про хаос, який завжди слідує за ним, про його нездатність відрізнити правильне від неправильного, про його плазування перед Владіміром Путіним", – вказав Байден.

Президент США визнав значні політичні розбіжності між його кампанією та прихильниками Гейлі, але вказав на "фундаментальні питання", такі як підтримка НАТО й збереження демократії, де обидві сторони можуть знайти спільну мову.

"Ми всі знаємо, що це не звичайні вибори. І ставки для Америки не можуть бути вищими", – вважає Байден.

"Я знаю, що демократи, республіканці та незалежні не погоджуються з багатьма питаннями та мають сильні переконання. Це добре. Це те, за що виступає Америка. Але я також знаю, що демократів, республіканців і незалежних об'єднує любов до Америки", – резюмував він.

Напередодні Гейлі офіційно підтвердила, що виходить із боротьби за президентську номінацію від Республіканської партії.

Свою заяву Гейлі зробила на наступний день після "супервівторка", коли вона виграла лише у Вермонті з 13 штатів, де проходили праймериз від Республіканської партії.

Раніше Ніккі Гейлі виграла лише одне попереднє голосування – у Вашингтоні, округ Колумбія.

Також вона заявляла, що не зацікавлена стати віцепрезиденткою в команді Трампа, якщо той виграє номінацію від Республіканської партії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: