Міністр фінансів Німеччини не підтримує повернення військового призову у країні

Новини — Понеділок, 1 квітня 2024, 09:25 —

Лідер Вільної демократичної партії і федеральний міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер скептичний щодо можливості повернення загальної військової повинності у країні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

Лінднер закликав до посилення військового резерву для Бундесверу, але зауважив, що економічні витрати на загальну військову повинність були б дуже високими, "враховуючи дефіцит робочої сили" у суспільстві, яке старіє.

За його словами, міністр оборони Борис Пісторіус вивчає моделі обов'язкової військової служби і взяв до уваги практику скандинавських країн.

Реклама:

"Кращою альтернативою призову, який знову обговорюється, є посилений резерв. Громадяни повинні мати можливість добровільно взяти на себе зобов'язання регулярно бути доступними для Бундесверу протягом тривалішого часу паралельно зі своєю цивільною кар'єрою", – вважає Лінднер.

Це також спосіб залучити експертів у таких сферах, як кіберзахист, яких в іншому випадку було б важко набрати, сказав він.

Міністр зазначив, що ситуація з безпекою в Європі змінилася. Напад Росії на Україну ставить під сумнів мирний порядок в Європі в цілому. "Нам потрібні високоспеціалізовані, але також міцні збройні сили. Для цього необхідно заповнити існуючі вакансії та покращити здатність Бундесверу набирати резервістів", – сказав Лінднер.

Лінднер сам є офіцером запасу, майором ВПС.

Обов'язкова військова служба була призупинена в Німеччині в липні 2011 року після 55 років існування. Одночасно були розпущені практично всі необхідні структури для проходження обов'язкової військової служби. Однак закон також передбачає, що обов'язкова військова служба для чоловіків може бути відновлена у випадку напруженості.

Нагадаємо, уповноважена Бундестагу у справах збройних сил Єва Хьогль у звіті за 2023 рік закликала до"суттєвого покращення кадрового, матеріального та інфраструктурного забезпечення" Бундесверу.

Минулого року Єва Хьогль виступила за суспільно-політичну дискусію щодо можливого запровадження нового виду призову.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: