ЗМІ: У США кажуть, що 50% іранських ракет не злетіли чи впали під час атаки на Ізраїль

Новини — Понеділок, 15 квітня 2024, 15:00 —

У США заявили, що під час атаки на Ізраїль приблизно 50% іранських балістичних ракет не запустились або впали, не досягнувши цілі.

Про це повідомляє телеканал Fox News з посиланням на неназваного американського посадовця, пише "Європейська правда".

За даними ізраїльської армії, загалом під час атаки Іран випустив 170 безпілотників, понад 30 крилатих ракет і понад 120 балістичних ракет в напрямку Ізраїлю.

У ЦАХАЛ зазначили, що із сотень запущених об'єктів лише "кілька" досягли Ізраїлю і завдали "незначних пошкоджень" авіабазі Наватім.

Реклама:

Аналогічні дані про неефективність іранських ракет наводить видання The Wall Street Journal, яке поспілкувалось з неназваним американським посадовцем.

За словами співрозмовника видання, Іран випустив по Ізраїлю від 115 до 130 балістичних ракет.

На прохання надати більш детальну інформацію про ці удари, посадовці розповіли, що лише близько половини з них були успішно перехоплені. Решта не досягли своїх цілей, сказали чиновники.

"Ось вам і розхвалений потенціал балістичних ракет Ірану", – сказав американський посадовець.

Як відомо, в ніч з 13 на 14 квітня Іран та проіранські сили у регіоні завдали масованого повітряного удару по території Ізраїлю ударними безпілотниками і ракетами. Майже всі їх збили військові Ізраїлю та союзників. 

У Тегерані натякнули, що вважають свою відплату Ізраїлю завершеною, але готові жорстко відреагувати у разі акції у відповідь.

Президент США Джо Байден, схоже, переконував прем’єр-міністра Ізраїлю утриматися від відплати Ірану та попередив, що Штати не будуть надавати підтримки у цих діях. Лондон також висловив сподівання, що Ізраїль утримається від помсти. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: