Британія сподівається, що Ізраїль не стане мститися Ірану

Новини — Понеділок, 15 квітня 2024, 09:57 —

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що Ізраїль має право дати відповідь на широкомасштабну атаку Ірану, однак Лондон сподівається, що він цього не робитиме.

Про це Кемерон сказав в ефірі британського телеканалу Sky News, пише "Європейська правда".

Кемерон підкреслив, що атака Ірану була надзвичайно масштабною. Іран використав 301 одиницю зброї, зокрема, 110 балістичних ракет і 40 крилатих ракет.

"Якщо ви сидите сьогодні вранці в Ізраїлі, ви цілком слушно думаєте, що ми маємо повне право відповісти на це, і це так, але ми закликаємо їх не вдаватися до ескалації", – сказав глава британського МЗС.

Реклама:

"Ми сподіваємося, що не буде реакції у відповідь і натомість увага світу має бути зосереджена на ХАМАС. Вони все ще утримують заручників. Їм запропонували угоду, що в'язні можуть бути звільнені з ізраїльських в'язниць в обмін на деяких із цих заручників, і в бойових діях буде пауза. Ось що має відбутися далі", – додав Кемерон.

За його словами, зараз найрозумніше було б визнати, що напад Ірану провалився. "І ми хочемо зосередити увагу на цьому, на згубному впливі Ірану, і насправді зосередитися на тому, що відбувається в Газі, і на звільненні заручників", – додав британський дипломат.

Американські високопосадовці запевнили, що США не будуть учасниками жодних заходів відплати Ізраїлю Ірану, якщо такі будуть. 

За даними ЗМІ, Байден під час розмови з Нетаньягу заявив, що не підтримає удар по Ірану у відповідь на його масовану атаку з дронами і ракетами.

За словами джерел The New York Times, після телефонної розмови Нетаньягу з Байденом Ізраїль вирішив не завдавати удару у відповідь по Ірану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: