Блінкен прибув до Франції на переговори щодо України та Гази

Новини — Вівторок, 2 квітня 2024, 07:59 —

Державний секретар США Ентоні Блінкен прибув із візитом до Парижа, де проведе переговори з президентом Франції Емманюлем Макроном щодо підтримки України у війні з РФ та конфлікту між Ізраїлем та терористичним угрупованням ХАМАС.

Як пише "Європейська правда", про це AFP повідомили в канцелярії президента Макрона.

За словами офіційних осіб, держсекретар та французькі лідери розглянуть результати міжнародної конференції, яку Париж провів у лютому, щоб забезпечити фінансову та військову підтримку України.

Зазначають, що Блінкен обговорить із Макроном "міжнародну кризу, що загострюється". Він також проведе переговори з міністром закордонних справ Франції Стефаном Сежурне.

Реклама:

Як повідомили AFP в оточенні глави МЗС, обидві сторони хочуть "інтенсифікації" підтримки України.

Франція передасть Україні сотні одиниць бронетехніки і ракети до систем ППО SAMP/T

Водночас міністерство закордонних справ Франції заявило, що Сежурне та Блінкен обговорять підготовку до саміту НАТО у Вашингтоні в липні, а також "кризи" на Близькому Сході, в Україні та Судані.

Державний департамент напередодні повідомив, що Блінкен зустрінеться з Макроном, Сежурне та іншими ключовими французькими посадовцями, щоб обговорити міжнародні зусилля на підтримку України.

Як символічний візит, держсекретар США має разом із міністром оборони Франції Себастьєном Лекорню відвідати завод франко-німецького оборонного концерну KNDS поблизу Парижа, який виробляє артилерійські гармати, що використовує Україна, інформує AFP.

Нагадаємо, у березні французький президент Емманюель Макрон заявив, що "не можна виключати" ймовірного відправлення західних військ в Україну. Згодом він додав, що його резонансні слова були ретельно продумані.

За даними ЗМІ, заяви Макрона про можливу відправку військ в Україну розлютили американських посадовців, які побоюються, що такий крок може призвести до зіткнення з РФ.

Читайте також: Макрон без червоних ліній: що стоїть за ідеєю президента Франції про війська НАТО в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: