Reuters: Франція каже, що РФ збрехала про готовність Парижа до діалогу про Україну

Новини — Четвер, 4 квітня 2024, 07:58 —

Франція заперечує заяву Росії про те, що вона нібито висловила готовність до діалогу щодо України або обговорення можливих мирних переговорів під час розмови міністрів оборони двох країн у середу.

Як пише "Європейська правда", про це Reuters повідомило джерело у французькому уряді.

Неназваний представник уряду Франції назвав неправдивою заяву Міністерства оборони Росії. 

"Це неправда. У жодний момент ми не виявляли жодної готовності до діалогу (з РФ) щодо України, переговорів або чогось подібного", – заявив співрозмовник агентства.

Реклама:

Раніше Міноборони РФ заявило, що під час телефонної розмови між міністром оборони Франції Себастьєном Лекорню та його російським колегою Сергеєм Шойгу "була відзначена готовність до діалогу щодо України".

WSJ розповів, як Макрон намагався підштовхнути Байдена і Шольца до жорсткішого підходу до Путіна

У повідомленні відомства РФ йдеться, що відправною точкою для обговорення можуть стати переговори між російською та українською сторонами в Туреччині у 2022 році, які зупинилися після виявлення злочинів російських військ на звільненій території Київщини.

Згідно з російською заявою, Шойгу зазначив, що будь-яка "практична реалізація" пропозиції президента Емманюеля Макрона про можливе введення військ в Україну "створить проблеми для Франції".

Напередодні Лекорню провів телефонну розмову з Шойгу, що стала першою такою взаємодією з жовтня 2022 року.

Лекорню засудив теракт, скоєний у Підмосков’ї 22 березня "Ісламською державою", та висловив солідарність із постраждалими та їхніми родинами.

Також він висловив осуд агресивній війні, яку Росія веде проти України, і запевнив, що Франція продовжить підтримувати Україну "стільки, скільки буде необхідно у її боротьбі за свободу й суверенітет, щоби повернути мир і безпеку на європейський континент".

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон назвав цинічними спроби РФ пов'язати з Україною теракти під Москвою, зазначивши, що інформація у французької розвідки й партнерів вказує на ІДІЛ.

Він також повідомив, що та ж сама філія угруповання "Ісламська держава", яка взяла відповідальність за теракт в концертній залі Crocus City Hall, здійснила кілька спроб атак на території Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: