У Латвії відкрили справу проти п’яного фаната Путіна, що прославляв війну

Новини — Четвер, 4 квітня 2024, 10:58 —

Державна поліція Латвії порушила кримінальну справу проти молодика 2002 року народження за публічну підтримку у центрі Риги воєнних злочинів Росії і прославляння господаря Кремля Владіміра Путіна.

Про це стало відомо порталу Delfi 4 квітня, повідомляє "Європейська правда".

Державна поліція Латвії порушила кримінальну справу за те, що 28 березня в Старій Ризі молодий чоловік прославляв військову агресію і Путіна.

В агресивному тоні молодик вигукнув кілька фраз про воєнні злочини і прославляння Путіна російською мовою, знаючи, що його слова почують співробітники поліції Ризького муніципалітету, а також інші люди, які перебували на місці.

Реклама:

Чоловік перебував у стані алкогольного сп'яніння, зазначили в поліції.

Правоохоронці, отримавши інформацію про інцидент, затримали молодика і помістили його в ізолятор тимчасового утримання.

Наступного дня, 29 березня, він був визнаний підозрюваним, і поліція звернулася до Ризького міського суду з проханням застосувати до нього запобіжний захід – арешт, що і було зроблено.

За цим фактом порушено кримінальну справу за частиною першою статті 74.1 Кримінального закону, тобто за публічне прославляння, заперечення, виправдання або грубе приниження геноциду, злочину проти людяності, злочину проти миру або воєнного злочину.

Особа, яка вчинила такий злочин, карається позбавленням волі на строк до п'яти років або тимчасовим позбавленням волі, або пробаційним наглядом, або громадськими роботами, або штрафом.

Державна поліція працює в тісній співпраці з іншими латвійськими органами безпеки, і будь-яке прославляння військової агресії або виправдання воєнних злочинів буде неприпустимим, і поліція буде вживати суворих заходів проти таких висловлювань.

У вересні повідомлялося, що починаючи з 24 лютого 2022 року Служба державної безпеки Латвії порушила 40 кримінальних процесів, пов'язаних з підтримкою агресивної зовнішньої політики Росії.

Нагадаємо, латвійський міністр оборони Андріс Спрудс вважає за необхідне дотримуватися жорсткого підходу в діалозі НАТО з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: