Трамп знову намагається відтягнути перший суд у кримінальній справі в Нью-Йорку

Новини — Понеділок, 8 квітня 2024, 19:57 —

Адвокати Дональда Трампа 8 квітня подали апеляційний у справі про вплив на вибори, який розглядається в окрузі Мангеттен у Нью-Йорку, вкотре намагаючись відтягнути початок судового процесу.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The New York Times.

Позов Трампа до апеляційного суду Нью-Йорка містить вимогу відкласти початок судового розгляду, запланованого на 15 квітня, а також оскаржити накладену на Трампа заборону висловлюватись щодо свідків прокурорів і сім'ї судді Мерчана.

Це перша спроба адвокатів експрезидента США затягнути кримінальний судовий розгляд через апеляцію. Як стверджує NYT, вона навряд чи матиме успіх, позаяк до початку суду залишилось небагато часу.

Реклама:
Перший кримінальний суд над Трампом у Нью-Йорку почнеться 15 квітня

Паралельно Трамп хоче домогтисть відводу судді Мангеттену, посилаючись на те, що він нібито має конфлікт інтересів: його донька працює у консалтинговій фірмі, яка обслуговувала передвиборчу кампанію Джо Байдена у 2020 році.

Нагадаємо, ця справа стосується історії, коли порноакторка Стормі Деніелс зустрілася з Трампом на благодійному гольф-турнірі й він заплатив їй за секс у готелі біля курортного озера Тахо.

Прокурори вважають, що у жовтні 2016 року, у розпал президентської кампанії, порноактриса отримала в рамках угоди про нерозголошення принаймні $130 тисяч, які насправді були призначені на фінансування передвиборчої кампанії Трампа. Це кримінальний злочин, за який за законами штату Нью-Йорк загрожує до чотирьох років ув’язнення.

Трамп заявляє про свою невинуватість та політичне переслідування з боку адміністрації президента Джо Байдена.

У разі перемоги Дональда Трампа на виборах президента 2024 року всі кримінальні справи, де він фігурує, найімовірніше, будуть призупинені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: