Туск анонсував перестановки в уряді Польщі

Новини — Вівторок, 9 квітня 2024, 16:11 —

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск оголосив про перестановки у своєму уряді, які мають відбутися на межі весни та літа.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило польське видання Onet.

Туск зазначив, що дасть оцінку роботі всіх міністрів і на основі цього будуть прийняті відповідні рішення.

"Реконструкція уряду обов’язково відбудеться. Це залежатиме виключно від змістовної оцінки міністрів чи їх політичного рішення. Є ознаки того, що деякі люди захочуть балотуватися до Європейського парламенту. Однак це будуть поодинокі випадки. Але ми попрощаємося з тими, хто не використав ці місяці по максимуму", – сказав прем’єр-міністр Польщі.

Реклама:

Туск повідомив, що сьогодні проведе розмову з цього приводу з лідерами коаліційних партій.

Наприкінці березня Onet повідомляв, що кілька міністрів можуть попрощатися зі своїми посадами через те, що деякі члени уряду вже почали "дратувати" прем'єр-міністра, серед них – міністерка з питань клімату Пауліна Генніг-Клоска.

За інформацією Onet, міністр з питань розвитку Кшиштоф Гетьман хоче балотуватися до Європарламенту. Можливо, до Брюсселя захоче поїхати і міністр культури Бартломей Сенкевич.

Уряд Дональда Туска склав присягу та офіційно розпочав роботу 13 грудня.

Цими вихідними у Польщі відбулись місцеві вибори, за підсумками яких і опозиційна "Право і справедливість", і політсила прем’єра Туска не виграли, але й не програли.

Читайте детально про те, що показали місцеві вибори у Польщі та чим вони важливі для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: