У Тбілісі приїхали очільники МЗС балтійських держав та Ісландії

Новини — Середа, 15 травня 2024, 10:28 —

У Тбілісі приїхали міністри закордонних справ Естонії, Латвії, Литви та Ісландії, головною темою їхнього візиту є ситуація довкола скандального закону про "іноагентів".

Про це повідомляє "Новости-Грузия", пише "Європейська правда". 

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, розповідаючи про приїзд, зазначив, що у Тбілісі "йде черговий бій за демократію, свободу та європейське майбутнє". 

Очільник МЗС Естонії Маргус Тсахкна опублікував спільне фото міністрів.

Міністри планують зустрічі з президенткою Саломе Зурабішвілі, членами уряду, опозиційними політиками та активістами. 

Перед цим у Грузії два дні перебувала делегація очільників комітетів закордонних справ шести країн ЄС, при цьому грузинські урядовці і топпосадовці парламенту відмовили їм у зустрічах. 

Партія "Сила народу", утворена колишніми членами партії влади "Грузинська мрія", закликала уряд ігнорувати візити західних політиків та запропонувала навіть розглянути заборону на їхній в’їзд в країну.

Генсек Ради Європи здивована ухваленням Грузією закону про "іноагентів" без оцінки "Венеційки"

Нагадаємо, 14 травня парламент Грузії схвалив у фінальному третьому читанні скандальний проєкт "Про прозорість іноземного впливу", під парламентом поліція почала розганяти людей, сталися сутички й затримання. Перед тим депутати побилися під час дебатів.

Помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії, який того ж дня був у Грузії, попередив про можливість санкцій проти грузинських посадовців за підрив демократії. 

МЗС Британії заявило, що ухвалення парламентом Грузії закону про "іноагентів" і переслідування протестувальників суперечить євроатлантичним прагненням Грузії.

А у Кремлі назвали критику закону західними партнерами Грузії "втручанням у її внутрішні справи" та підкреслили, що Москва, мовляв, не робить цього.

Дивіться також відео "ЄвроПравди": Грузія продовжить опір. Чи вдасться протестам врятувати європейський курс Тбілісі?

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: