Путін зібрався в Білорусь на переговори з Лукашенком

Новини — Четвер, 23 травня 2024, 12:52 —

Глава Кремля Владімір Путін 23 травня приїде з візитом в Білорусь і ввечері цього ж дня зустрінеться в Мінську з самопроголошеним президентом Александром Лукашенком. 

Про це повідомив на брифінгу прессекретар Путіна Дмитрій Пєсков, його цитує російське агентство "Интерфакс", пише "Європейська правда".

Пєсков повідомив, що у четвер ввечері "відбудуться контакти" Путіна і Лукашенка в Мінську, куди глава РФ приїде з офіційним візитом. 

"Сьогодні буде… велике спілкування, і також завтра буде цілий день цього самого офіційного візиту", – розповів він.

Реклама:

Як повідомила пресслужба Кремля, Путін 23-24 травня відвідає Білорусь на запрошення Лукашенка.

"Під час переговорів заплановано обговорити актуальні питання подальшого розвитку російсько-білоруських відносин стратегічного партнерства і союзництва, перебіг та перспективи інтеграційної взаємодії в рамках Союзної держави, а також ключові теми міжнародного порядку денного", – ідеться в повідомленні.

Пресслужба Лукашенка повідомила, що сторони обговорять "стан і перспективи розвитку всього комплексу білорусько-російських відносин".

Переговори Путіна і Лукашенка 24 травня пройдуть у Палаці Незалежності спочатку у вузькому, а потім у розширеному складах.

Росія і Білорусь є близькими союзниками, і Мінськ цього місяця збирається взяти участь у навчаннях, спрямованих на імітацію підготовки до запуску тактичної ядерної зброї.

Минулого місяця в Білорусі схвалили нову воєнну доктрину, яка вперше передбачає застосування ядерної зброї.

На білоруській території, як відомо, перебуває тактична ядерна зброя Росії за домовленістю між Мінськом і Москвою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: