Генсек НАТО заперечив погрози Кремля про "ескалацію" через удари по Росії

Новини — П'ятниця, 31 травня 2024, 09:48 — , з Праги

Росія з 2022 року погрожує Заходу "ескалацією" через оборонну співпрацю з Україною, але ці погрози не були втілені та не мають підґрунтя.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг перед початком міністерської зустрічі Альянсу, повідомляє кореспондент "Європейської правди" з Праги.

Генеральний секретар підкреслив, що погрози з боку Росії не є чимось принципово новим.

"Ми з 2022 року надаємо допомогу Україні… Тривалий час Путін залякував нас, спонукаючи не робити цього. Він ще перед початком вторгнення у лютому 2022 року застерігав нас не допомагати Україні і погрожував наслідками", – заявив генсек.

Реклама:

"Тому тут нічого нового", – додав Єнс Столтенберг.

Генсек також повторив заяву, яку зробив перед початком зустрічі НАТО, про те, що Україна має бити по Росії, щоб захищатися: "Україна має право на самооборону (натовською зброєю) і це не робить НАТО учасником війни".

Єнс Столтенберг також наголосив, що у разі ескалації відповідальною є саме Росія, як це було не раз з 2022 року. "Ескалацією займається Росія, а не Україна. Росія пішла на ескалацію, відкривши новий фронт (під Харковом)", – заявив він.

Дивіться та читайте також інтерв’ю "У нас є бачення перемоги України. Її частиною буде рішення, що далі робити з Росією".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: