Шольц у Литві відвідав військових німецької бригади, яка буде стримувати РФ

фото
Новини — Понеділок, 6 травня 2024, 12:41 —

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у понеділок прибув з візитом у Литву, де відвідав німецьких військових, які увійдуть до складу майбутньої німецької бригади.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє LRT.

На початку квітня до Литви прибув початковий склад німецької бригади, яка буде дислокуватись у балтійській країні. Понад 20 солдатів оселилися у Вільнюсі, вони відповідають за планування передислокації бригади до Литви та координацію вимог до військової інфраструктури.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у понеділок відвідав цих та інших німецьких солдатів, дислокованих у країні. Під час візиту Шольц сказав, що зобов'язання Берліна щодо Литви є частиною зміни політики безпеки Німеччини.

Реклама:

"Німеччина визнає свою відповідальність за безпеку в НАТО, тому ми розгортаємо всю бригаду тут, у Литві, і це переконливий внесок Німеччини у стримування будь-якої загрози на території НАТО", – сказав німецький канцлер.

 
фото: BNS

Президент Литви Гітанас Науседа зазначив, що напружена геополітична ситуація в регіоні вимагає швидшого розгортання німецької бригади в Литві.

"Я задоволений прогресом розгортання бригади, але наше стратегічне середовище безпеки вимагає ще більшого темпу. Ми не маємо розкоші втрачати жодної хвилини", – сказав лідер Литви під час виступу перед журналістами в понеділок.

Канцлер Німеччини відвідує Литву під час масштабних навчань за участю німецького Бундесверу Grand Quadriga 2024.

Бригада, дислокована в Литві, складатиметься з близько 5 тисяч німецьких солдатів.

Розгортання німецької бригади почали обговорювати після російського повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року, Німеччина оголосила про конкретні зобов’язання щодо цього в червні минулого року.

Міжнародний батальйон НАТО під керівництвом Німеччини, розгорнутий у Литві в 2017 році, також буде інтегрований до складу бригади. Зробити це планують у 2026 році.

За оцінками ЗМІ, розміщення у Литві німецької бригади може коштувати близько 11 млрд євро.

Підвищена увага до "литовської" бригади пов’язана з тим, що це перший в історії підрозділ Бундесверу, який буде постійно дислокуватися за кордоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: