Чехія відкриє культурний центр на Тайвані

Новини — Понеділок, 10 червня 2024, 21:33 —

Чеський центр, який функціонує при Міністерстві закордонних справ країни та покликаний просувати її інтереси за кордоном, цього тижня відкриє представництво на Тайвані.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться в пресрелізі чеського МЗС.

Під час з’їзду очільників Чеських центрів у Празі на щорічну зустріч, присвячену обговоренню результатів роботи, очільниця установи Їтка Панек Юркова анонсувала відкриття представництва на Тайвані.

Відкриття, згідно з пресрелізом МЗС Чехії, заплановане на 14 червня виставкою "Короткі історії чеської фотографії".

Реклама:

Як уточнює агентство AFP, представництво очолить чеська китаєзнавиця Маркета Загуменська. Як пояснила Юркова, чехи "хочуть, щоб їх бачили і чули в Тайбеї".

Чехія і Тайвань домовилися про співпрацю у відновленні України

"Чеський центр у Тайбеї покликаний поглибити розуміння тайванською громадськістю традиційної і особливо сучасної чеської культури", – додала вона.

Мережа Чеських центрів складається з 28 закордонних філій, які діють у 25 країнах на чотирьох континентах, покликаних розвивати двосторонні культурні відносини та просувати інтереси Чехії за кордоном.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року на Тайвані відкрилося торгове представництво Литви.

А минулого року Естонія вирішила дозволити Тайваню відкрити в себе представництво без дипломатичного статусу для посилення економічних і культурних зв’язків між сторонами.

Згідно з принципом "одного Китаю", існує лише одна суверенна держава під назвою Китай, невід’ємною частиною якої є Тайвань. Водночас низка країн, зокрема США, підтримують неофіційні відносини з Тайбеєм або дозволяють відкриття в себе його економічних чи культурних представництв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: