Литва відкрила торгове представництво на Тайвані

Понеділок, 7 листопада 2022, 17:09

У Республіці Китай (Тайвань) відкрилося торгове представництво Литви.

Як повідомляє "Європейська правда", про це в коментарі агенції BNS повідомила міністерка економіки Литви Аушріне Армонайте.

"Сьогодні ми можемо вітати перші досягнення економічного співробітництва Литви з Тайванем. Не сумніваюся, що з відкриттям торгового представництва Литви в Тайбеї наша робота з цим перспективним ринком ще більше активізується", – сказала вона.

Установа матиме офіційну назву "Представництво Литви в Тайбеї". Це практика, яка усталилася у міжнародному співтоваристві з метою уникнення будь-якого натяку на відносини з островом, який Китай вважає частиною своєї території.

Вільнюс наголошує, що представництво буде комерційним, а не дипломатичним.

Литва стала єдиною державою ЄС, що публічно схвалила візит Пелосі на Тайвань

Мінекономіки Литви також повідомило, що завершило процедури узгодження дозволів на експорт литовської риби, яєць і молока до Тайваню.

"Інвестиції тайванського бізнесу дуже вітаються в Литві, яка продовжує переслідувати свою амбітну мету запуску напівпровідникового виробництва в країні і подальшого зміцнення свого сектора виробництва лазерів та інших інноваційних технологій", – зазначила Армонайте.

Нагадаємо, восени 2021 року у зв'язку з поглибленням відносин між Литвою і Тайванем у Вільнюсі було відкрито тайванське представництво. У відповідь Китай знизив рівень дипломатичних відносин із Литвою та запровадив торговельні обмеження.

У серпні литовська делегація на чолі з заступницею міністра транспорту та комунікацій Литви Агне Вайчукевічуте прибула з візитом на Тайвань. Це стало третім візитом на рівні заступника міністра Литви на Тайвань за останній час.

Читайте також: Литва проти Китаю: як маленька країна Балтії кидає виклик азійській наддержаві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: