Партія влади Британії пообіцяла подальше зниження податків напередодні виборів

Новини — Вівторок, 11 червня 2024, 18:02 —

Керівна Консервативна партія Великої Британії обіцяє скоротити податки для працюючих на 17 мільярдів фунтів (21,7 мільярда доларів), якщо їй вдасться зберегти владу після парламентських виборів 4 липня.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters.

На тлі відставання від опозиційних лейбористів приблизно у 20 пунктів прем'єр Ріші Сунак на презентації маніфесту консерваторів, в якому викладені їхні майбутні політичні обіцянки, пообіцяв подальше скорочення податків у разі свого переобрання.

Як зазначає агентство, команда Сунака вважає, що цей крок чинитиме тиск на лейбористів, яких традиційно розглядають як партію соціальних видатків.

Реклама:

Раніше лідер опозиційної партії Кір Стармер заявив, що його політична сила не буде скорочувати основні податки.

За словами прем'єра, економіка країни відновлюється, і якщо його переоберуть, він знизить податки на заробітну плату для робітників.

"Я не закриваю очі на те, що люди розчаровані нашою партією та розчаровані мною. Нам не завжди було легко, і ми не все робили правильно, але ми є єдиною партією на цих виборах з великими ідеями, щоб зробити нашу країну кращим місцем для життя", – сказав Сунак.

Напередодні Сунак заперечив плани йти у відставку на тлі чуток, що ширяться з наближенням дострокових парламентських виборів 4 липня, де його Консервативна партія може зазнати болючої поразки.

У травні британський прем'єр Ріші Сунак оголосив про дострокові парламентські вибори, які відбудуться 4 липня. Це сталось на тлі опитувань, згідно з якими Лейбористська партія збільшила свою перевагу над консерваторами на 30 відсоткових пунктів.

За одним із прогнозів, після виборів лейбористи можуть розраховувати на історичну більшість у 194 мандати у Палаті громад.

Читайте також: Кінець консервативної епохи: що стоїть за оголошенням дострокових виборів у Британії,

а також головне про лідера лейбористів, що перемагають на виборах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: