Кулеба обговорив з главою МЗС Швейцарії підготовку до майбутнього Саміту миру

Новини — Середа, 5 червня 2024, 14:06 —

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову зі своїм швейцарським колегою Іньяціо Кассісом, під час якої, зокрема, йшлося про майбутній Саміт миру.

Про це Кулеба написав у X (Twitter), повідомляє "Європейська правда".

Очільник українського МЗС також зазначив, що обговорювалось питання Конференції з відновлення України, яка відбудеться в Берліні.

Коментуючи Саміт миру, Кулеба підкреслив, що це можливість для кожної країни "продемонструвати глобальне лідерство у відновленні справедливого миру та довіри до Статуту ООН".

Реклама:

Він додав, що дипломатична робота, спрямована на забезпечення якомога ширшої участі у Саміті миру та його успіху, триває.

"Роль Швейцарії також є важливою у зусиллях з відновлення, і я був радий почути, що Швейцарія продовжуватиме робити свій важливий внесок у цю справу, в тому числі на майбутній Конференції з питань відновлення України в Берліні", – зауважив Кулеба.

Напередодні агентство Bloomberg повідомило, що проєкт рішення Глобального саміту миру, який відбудеться у Швейцарії 15-16 червня, містить згадку про подальше залучення представників Росії для переговорів щодо української "формули миру".

Як відомо, Росія не братиме участі у конференції у Швейцарії, називаючи захід упередженим, а країну, яка його прийматиме, – "відверто ворожою".

Водночас президент Володимир Зеленський не виключав, що саміт у червні закладе основу для подальшого залучення представників Росії до переговорів – але на основі української "формули миру" (яку Москва не визнає).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: