Міністр фінансів Німеччини застеріг перед розпадом керівної коаліції

Новини — Субота, 8 червня 2024, 11:21 —

Під час дебатів щодо бюджету федеральний міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер з Вільної демократичної партії відкрито застеріг Соціал-демократичну партію та її голову Ларса Клінгбайля від розпаду коаліції.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Welt.

"Для підвищення податків і скасування боргового гальма йому доведеться шукати більшість за межами ВДП", – сказав Лінднер.

СДПН підписала коаліційну угоду, яка виключає підвищення податків і послаблення боргового гальма. Своїми останніми заявами Клінгбайль "публічно ставить під сумнів коаліційну угоду, хоча знає, що для нас вона є непорушною", заявив Лінднер.

Реклама:

Критика політика ВДП на адресу партнера по коаліції СДПН стала відповіддю на коментарі Клінгбайля в інтерв'ю Reuters. Клінгбайль наполягав на тому, що бюджетний розрив у бюджеті на 2025 рік не може бути закритий виключно за рахунок економії.

"Що неприйнятно, так це просто урізати 30 або 40 мільярдів з федерального бюджету. Це б щось зруйнувало в цій країні. І це чіткий сигнал Крістіану Лінднеру, що ми, соціал-демократи, не підемо цим шляхом, і що необхідно знайти інші рішення", – заявив у четвер голова СДПН. Як варіанти він назвав або збільшення прибутків, або інший підхід до боргового гальма.

Тим не менш, Клінгбейль висловив впевненість, що федеральний кабінет міністрів узгодить проєкт бюджету 3 липня, як і було обіцяно.

Згідно з планами федерального міністра фінансів, базова податкова знижка буде збільшена, а ставки податку на прибуток будуть скориговані в кілька етапів до 2026 року. СДПН і Зелені відкидають ці плани.

Раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що жорсткі обмеження на державні запозичення, передбачені законодавством ФРН, не мають призводити до скорочення необхідних витрат на оборону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: