1 травня 2019

Статті
Іспанія, яку ти хочеш: як країна відреагувала на історичну перемогу соціалістів
Сотні червоних прапорів, поодинокі веселкові стяги ЛГБТ-спільноти, троянди та періодичні вигуки "За соціалістичну Іспанію!" - прихильники соцпартії святкували її першу за 11 років перемогу на парламентських виборах.
Новини
17:56
Прем'єр Молдови просив Порошенка зняти санкції з придністровського заводу - ЗМІ
Прем'єр Молдови Павел Філіп допоміг вийти з-під санкцій України одному з ключових платників податків невизнаного Придністров'я - Молдовському металургійному заводу.
17:15
Парламент Естонії потрапив у скандал із прапором ЄС
Естонський депутат Тааві Рийвас (Партія реформ) закликав спікера парламенту, члена коаліційної EKRE Генна Піллуааса, повернути до парламентського Білого залу прапори ЄС.
16:45
Першотравневі зіткнення сталися у Данії й Швеції, 200 затриманих у Франції
У Гетеборзі, другому за величиною місті Швеції, та в Копенгагені, столиці Данії, на першотравневих мітингах сталися сутички між поліцією та протестувальниками.
15:15
Австрійські "друзі Путіна" продовжують риторику про "заміну населення"
Керівник австрійської Партії свободи (FPÖ) наполягає на своєму твердженні про те, що австрійці ризикують стати меншістю у своїй країні.
15:08
фото, відеоУ Парижі сталися заворушення, поліція застосувала спецсзасоби
У Парижі на першотравневих демонстраціях сталися короткі сутички між поліцією та мітингувальниками.
14:53
МЗС РФ відповіло на заяву Помпео про те, що Москва переконала Мадуро не тікати
Російське міністерство закордонних справ  відкинуло твердження Вашингтона про те, що Москва переконала венесуельського президента Ніколаса Мадуро не втікати з країни перед лицем вуличних протестів, назвавши цю заяву частиною інформаційної війни.
13:55
Ассанжа засудили до 50 тижнів ув'язнення
Засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа визнали винним в порушенні судового розпорядження, в результаті якого сім років тому його випустили під заставу, що дозволило йому згодом сховатися в посольстві Еквадору.
13:45
Путін спростив отримання громадянства РФ для деяких українців
Президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства РФ для окремих категорій громадян України.
13:31
У Туреччині підписали оборонний контракт для потреб України
Туреччина продасть Україні термальні камери для протитанкових систем і військову рацію на базі програмного забезпечення.
12:56
У Естонії пішов у відставку підозрюваний у домашньому насильстві міністр
Президентка Естонії Керсті Кальюлайд прийняла заяву про відставку підозрюваного в домашньому насильстві міністра інформаційних технологій і зовнішньої торгівлі Марті Куузіка.
12:36
Волкер пояснив, чому США не мали певності у перемозі Зеленського
США прогнозували, що перемогу на президентських виборах в Україні здобуде Володимир Зеленський, але не мали певності щодо цього, адже "в Україні може статися все".
12:20
Волкер розповів, що станеться, якщо Зеленський поступиться РФ
Якщо майбутній президент України Володимир Зеленський вирішить досягнути врегулювання на Донбасі, відмовившись від територій на користь Росії, ставлення українців до нього дуже швидко стане негативним.
11:45
Віце-президент Єврокомісії - Польщі: годі ставитися до ЄС як до дійної корови
Польща повинна припинити ставитися до Європейського Союзу як до грошової машини і робити більш суттєвий фінансовий внесок у майбутньому, заявив віце-президент Єврокомісії Юркi Катайнен.
11:18
Берлусконі екстрено прооперували
Колишньому італійському прем'єр-міністру Сільвіо Берлусконі зробили лапароскопічну хірургічну операцію у зв'язку кишковою непрохідністю, що підняло питання щодо його кампанії на виборах до Європарламенту.
10:39
Чеський суд підтримав готель, що не селив росіян без заяви проти анексії Криму
Конституційний суд Чехії постановив, що в діях готелю в місті Остраві, який відмовлявся поселяти громадян Росії без письмової заяви із засудженням анексії Криму, немає дискримінації.
10:15
ЄСПЛ ухвалив рішення у справі акції "Він вам не Дімон" у Росії
Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію виплатити 15 299 євро координаторці штабу опозиційного політика Алексєя Навального Ельвірі Дмитрієвій.