2 травня 2019

Статті
Чи є життя без кави: що Швейцарія зберігає на випадок глобальної катастрофи
Чи потрібно в XXI столітті витрачати бюджетні гроші на зберігання мішків iз цукром і бочок iз соляркою на випадок світової війни? Швейцарці впевнені, що необхідно.
Новини
19:45
Орбан відповів, що скаже Трампу про "дружбу" з Путіним
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відповів на запитання про те, як він у Вашингтоні пояснюватиме президенту США Дональду Трампу свої тісні відносини з його супротивниками, зокрема з Росією та Китаєм.
19:11
Чехія застосувала нафтові резерви через зупинку постачання з РФ
Нафтопереробний завод Unipetrol у чеському місті Літвінові одержує нафту з резервів країни з 1 травня.
18:42
Британія проведе нове дослідження зв'язку між забрудненням повітря і смертю дівчинки
Жінка, яка вважає, що забруднення повітря в Лондоні сприяло смерті її 9-річної дочки, виграла судову битву за нове розслідування.
18:13
Сербія може відмовитись від заявки на членство в ЄС і повернутися до РФ - міністр
Проросійський міністр оборони Сербії попередив, що балканська країна може відкинути свої цілі щодо членства в Євросоюзі заради тісних зв'язків з Москвою.
17:50
Парубій підписав постанову про сесію ПА НАТО в Києві в 2020 році
Спікер Верховної ради Андрій Парубій підписав постанову парламенту "Про проведення весняної сесії Парламентської асамблеї НАТО у Києві".
17:00
Дослідження: німецькі церкви втратять половину своїх членів до 2060 року
Дві провідні християнські церкви Німеччини втратять мільйони членів протягом наступних десятиліть і, згідно з результатами дослідження, їм доведеться затягнути свої фінансові паски.
16:45
відеоРФ і Асад посилили бомбардування в Сирії: ООН каже про 200 загиблих з лютого
За даними ООН, бойові дії на північному заході Сирії з лютого змусили близько 140 тисяч осіб шукати нового притулку. Це - результат активізації бомбардувань режимом Башара Асада і його союзником Росією.
16:13
Британський суд призначив слухання щодо екстрадиції Ассанжа
Британський суддя заявив, що справа про екстрадицію до США засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа займе "багато місяців", і призначив нове процесуальне слухання на 30 травня.
15:41
Грузія вимагає розгляду у Раді Європи справи депортованих Росією
Міністерство юстиції Грузії звернулося до комітету міністрів Ради Європи з вимогою розглянути "справу депортованих" на найближчому засіданні з процедурою посиленого нагляду. 
15:14
Італія виступила проти військової операції у Венесуелі
Міністр закордонних справ Енцо Моаверо Міланесі заявив у четвер, що Італія виступає проти застосування сили для подолання кризи у Венесуелі. 
14:45
У Швеції, Данії і Норвегії скасовані понад 700 рейсів через страйк в авіакомпанії
Авіаперевізник Scandinavian Airlines через страйк пілотів скасував у четвер 709 рейсів, що вплинуло на 54 тисячі мандрівників.
14:11
Зміна клімату: парламент Британії оголосив надзвичайний стан у сфері довкілля
Парламент Великої Британії схвалив оголошення надзвичайного стану у сфері навколишнього середовища та клімату, проте цей крок юридично не зобов'язує уряд до дій.
13:47
Франція обіцяє вжити заходів щодо шукачів притулку з Грузії
Грузія посідає перше місце за кількістю шукачів притулку у Франції, у зв’язку з цим Париж обіцяє вжити заходів.
13:04
Держсекретар США у Берліні обговорить з керівництвом Німеччини Україну
Державний секретар США Майк Помпео 7 травня відвідає Берлін, де з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і міністром закордонних справ Гайко Маасом обговорить ситуацію в Україні.
12:45
ЄС обіцяє захищати від США свої компанії на Кубі
Європейський Союз може позиватися проти США в Світову організацію торгівлі або використовувати відповідні санкції для захисту своїх компаній на Кубі.
12:18
Євродепутат назвав мотиви Кремля за рішенням роздавати паспорти українцям
За рішенням Росії про отримання громадянства РФ громадянами України, жителями ОРДЛО, можуть стояти мотиви формального заволодіння територією України.
11:33
Глава Антикорупційної прокуратури Молдови подав у відставку після звинувачень
Раніше ЗМІ опублікували лист, в якому Віорела Мораря звинувачували у причетності до винесення сприятливих рішень на користь певних осіб в рамках кількох справ.
11:14
фотоПольща: 10 країн відзначили 15-ту річницю членства в ЄС на тлі протестів
Польща та інші країни ЄС у середу відзначили 15-ту річницю свого членства в Європейському союзі самітом лідерів у Варшаві на тлі протестів крайніх правих критиків блоку.
10:39
В Укрзалізниці назвали ціну квитка на потяг Кошице – Мукачево
Проїзд у поїзді Кошице – Мукачево коштуватиме близько 7,5 євро.
10:25
Трамп запросив прем’єра Угорщини у Вашингтон
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан і президент США Дональд Трамп зустрінуться у Вашингтоні 13 травня.
09:53
Лідерка партії влади Німеччини підтвердила підтримку "Північного потоку-2"
Очільниця німецького Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Аннеґрет Крамп-Карренбауер виступила на захист "Північного потоку-2", одночасно зазначивши, що розуміє занепокоєння сусідніх країн щодо цього газопроводу.
09:32
фотоПершотравневі сутички в Парижі: 380 затримань, 38 поранених
У Парижі в день першотравневих демонстрацій поліція затримала 380 осіб, в результаті сутичок 38 людей отримали поранення, у тому числі 14 співробітників правоохоронних органів.
08:51
Україна очікує нових міжнародних санкцій проти Кремля через "паспортну агресію"
Україна категорично вимагає від Росії невідкладно скасувати всі протиправні рішення з приводу паспортизації українських громадян та працює з міжнародними партнерами над посиленням санкційного тиску на Кремль.
08:22
Міністра оборони Британії звільнили через витік інформації
Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей звільнила міністра оборони країни через несанкціонований витік інформації із засідання Ради безпеки країни.