Віце-президент Єврокомісії - Польщі: годі ставитися до ЄС як до дійної корови

Середа, 1 травня 2019, 11:45

Польща повинна припинити ставитися до Європейського Союзу як до грошової машини і робити більш суттєвий фінансовий внесок у майбутньому, заявив віце-президент Єврокомісії Юркi Катайнен.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

"ЄС - це не просто грошова машина, корова, яку ви можете доїти. Ми очікуємо більш вагомого внеску Польщі у майбутнє Європи", - сказав він.

Катайнен також заявив, що процедура Європейського союзу за статтею 7 Договору про ЄС, згідно з якою блок може накласти санкції на Польщу через зміни, що підривають верховенство права, ще не вплинула на поведінку Варшави.

"Нинішня ситуація не є доброю, тому що ми мали процедуру, передбачену статтею 7, стосовно Польщі, але, на жаль, нічого не сталося", - сказав він журналістам у Варшаві.

Рівень підтримки ЄС у Польщі – найвищий за 15 років членства

"Ми провели діалог щодо останньої пропозиції (про внесення змін до законодавства від Польщі), щодо якої не було проведено консультацій з Комісією. Консультації не функціонують, і це викликало інші проблеми в інших країнах-членах", - додав він.

Європейський парламент почав процедури проти Польщі та Угорщини через постійний підрив демократичних правил. Цей процес теоретично може привести до того, що країни втратять своє право голосу в ЄС. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.