1 червня 2019

Новини
17:34
"Зелені" у Німеччині вперше випередили партію Меркель – опитування
Протягом останнього тижня підтримка партії "Союз-90/Зелені" серед німецьких виборців значно зросла, що дозволило їй посісти перше місце у рейтингу електоральних симпатій.
17:12
фотоПапа Римський закликав угорців і румунів залишити розбіжності в минулому
Папа Франциск закликав етнічних угорців та румунів залишити розбіжності в минулому під час візиту до Трансільванії.
16:34
Аварія туристичного катера у Будапешті: суд арештував українського капітана на місяць
Центральний окружний суд Буди у Будапешті арештував на місяць капітана теплохода Viking Sygin, громадянина України Юрія С. у зв’язку з аварією з прогулянковим катером  на річці Дунай, в результаті чого загинули як мінімум сім осіб.
16:00
З Росії можуть зняти частину санкцій, щоб повернути її в ПАРЄ – росЗМІ
Росії можуть дозволити повернутись до Парламентської асамблеї Ради Європи, але не на тих умовах, на яких наполягає Москва.
15:17
Франція змінила правила сходження на Монблан, щоб уникнути натовпів
Французька влада заборонила альпіністам підніматися на Монблан, якщо вони не забронювали номер в одному з притулків на схилах найвищої вершини Європи, в рамках заходів безпеки, пов'язаних з переповненістю.
14:50
Шведська еко-активістка пропустить рік школи заради боротьби зі змінами клімату
16-річна шведська еко-активістка Грета Тунберг рік не буде ходити до школи, щоб зосередитися на боротьбі з кліматичними змінами.
14:10
Президент Косова припустив референдум щодо об’єднання з Албанією
Президент Косова Хашим Тачі заявив, що якщо ЄС буде продовжувати політику ізоляції, Пріштіна може розглянути можливість проведення референдуму про об’єднання з Албанією.
13:28
У Держдумі РФ допустили участь делегації Росії у червневій сесії ПАРЄ
Голова комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Леонід Слуцький не виключає участі російської делегації в червневій сесії ПАРЄ.
12:57
відеоВ результаті пожежі в таборі для мігрантів у Боснії постраждали 29 людей
29 людей отримали поранення в результаті пожежі, що спалахнула рано вранці в суботу в таборі для мігрантів в північно-західному боснійському місті Велика-Кладуша.
12:46
Естонія проти повернення права голосу Росії в ПАРЄ
Представники естонської делегації не готові голосувати за відновлення повноважень Росії в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).
12:00
фотоВ Албанії стався землетрус, повідомляють про постраждалих і руйнування
В сільських районах Албанії на південний схід від столиці стався землетрус з попередньою магнітудою 5,3.
11:46
В АП підтвердили, що Трамп запросив Зеленського відвідати Вашингтон
В адміністрації президента підтвердили, що президент США Дональд Трамп запросив свого українського колегу Володимира Зеленського відвідати Вашингтон з офіційним візитом.
11:26
Європарламент призупинив акредитацію всіх новообраних євродепутатів від Іспанії – ЗМІ
Європейський парламент призупинив акредитацію всіх новообраних іспанських євродепутатів після того, як Карлесу Пучдемону і ще одому каталонському політику закрили доступ до будівлі.
10:59
Справа MH17: Нідерланди вимагають пояснень від Малайзії через заяву про роль РФ
Уряд Нідерландів зажадав роз'яснень від Малайзії у зв'язку з останніми заявами прем'єр-міністра Махатхіра Мохамада, який поставив під сумнів вину Росії у катастрофі MH17.
10:49
Трамп запросив Зеленського до США – ЗМІ
Президент України Володимир Зеленський отримав від свого американського колеги Дональда Трампа запрошення відвідати Сполучені Штати з офіційним візитом.
10:28
У Вашингтоні хочуть надати Україні статус головного союзника США
У Палаті представників Конгресу США представили законопроект, який передбачає посилення підтримки суверенітету і територіальної цілісності України, розширення оборонної допомоги та надання нашій державі статусу головного військово-політичного союзника США.