Європарламент призупинив акредитацію всіх новообраних євродепутатів від Іспанії – ЗМІ

Субота, 1 червня 2019, 11:26

Європейський парламент призупинив акредитацію всіх новообраних іспанських євродепутатів після того, як Карлесу Пучдемону і ще одому каталонському політику закрили доступ до будівлі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Local.

Пучдемону, який був главою Каталонії під час подій довкола невдалого проголошення незалежності, було відмовлено в доступі до будівлі Європарламенту у середу ввечері. Те ж саме чекало і на іншого каталонського політика Тоні Коміна.

Їм також було відмовлено у тимчасовій акредитації, незважаючи на те, що інші іспанські євродепутати вже отримали свою акредитацію.

Причиною такого кроку назвали те, що нібито Європарламент досі не отримав офіційний перелік іспанських євродепутатів.

Екс-лідеру Каталонії відмовили в акредитації до Європарламенту попри обрання депутатом

За іспанськими правилами, всі обрані в Європейський парламент спочатку повинні особисто присягнути, що будуть дотримуватися Конституції Іспанії. Якби ж Пучдемон поїхав до Іспанії, його б негайно заарештували за звинуваченням у заколоті.

Голова парламенту Антоніо Таяні вирішив призупинити акредитацію всіх іспанських депутатів Європарламенту до оприлюднення остаточних результатів європейських виборів в Іспанії.

"Іспанський театр абсурду був імпортований до Європейського парламенту", - сказав адвокат Пучдемона Саймон Бекерт.

"Якщо Європейський парламент дозволить державі-члену впливати на себе, щоб заборонити депутатам займати свої місця, ми підемо до Суду ЄС", - попередив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.