8 вересня 2014

Інтерв'ю
Куусвек: "Головна задача НБУ - не курс гривні, а вирівнювання кредитних ставок"
Андре Куусвек - один із найкращих фахівців з української економіки в Лондоні. Шість років він очолював київське представництво Європейського банку реконструкції і розвитку, а з 2012 року керує департаментом розвитку кредитних ринків лондонського офісу ЄБРР. Зміна крісла дозволяє йому більш відверто коментувати ситуацію в Україні, часто даючи різкі оцінки, наприклад про високі ризики подальшої девальвації.
Новини
18:22
НАТО зафіксувало активізацію російської армії на Донбасі
У НАТО зафіксували активізацію участі російської армії в конфлікті на Донбасі. Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Олександр Вершбоу.
18:06
Оновлено 19:02Одна країна не голосувала за санкції проти Росії, але проблему було подолано
Одна країна ЄС понеділок вдень не надала голос на підтримку нових санкцій проти Росії.
18:05
Визначений наступник Фюле в новій ЄК, ним стане словак Шефчович – джерела
Так само, як і комісар Фюле, Шефчович закінчив Московський державний інститут міжнародних відносин (рос. - МГИМО). Він є членом партії "Курс — соціальна демократія", лідером якої є проросійський прем’єр Словаччини Роберт Фіцо.
17:56
Польща готова продавати Україні зброю
"Якщо Україна висловить готовність, наша оборонна промисловість, безумовно, готова до реалізації замовлення", - зауважив міністр оборони Польщі Томаш Сємоняк.
17:53
Ощадбанк отримав другий транш від ЄІБ
Ощадбанк отримав другий транш від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) у розмірі 66 млн євро терміном на 10 років.
17:34
Саріуш-Вольські: Захід лишив Україну без ядерної зброї і тепер має їй допомогти
За словами європарламентаря, постачання зброї сьогодні стало б "свого роду компенсацією Україні", тому відмова західних країн є незрозумілою.
17:23
Словацькі та чеські активісти закликають захистити Європу від Путіна
Словацькі та чеські активісти опублікували звернення, в якому закликають НАТО, ЄС та США захистити Європу від Путіна.
17:22
Брок: Перемир'я - не завада санкціям. Путін хоче вийти до Чорного моря
"Є свідчення про те, що Росія продовжує консолідувати свої війська біля кордону України. Думаю, мова може йти про стратегічний план Путіна, який включає вихід до Чорного моря через Одесу", - заявив Брок.
16:39
Президенти Естонії, Європарламенту та України відкриють форум YES в Києві
11-та Щорічна Зустріч YES під назвою "Нова Україна, нова Європа, новий світ: розбудова та захист" відбудеться 11-13 вересня 2014 року в Києві. ЯК відомо, досі протягом 10 років цей захід проходив у Лівадійському палаці (Ялта).
16:23
Британські ринки обвалилися на очікуваннях відокремлення Шотландії
Британський фінансовий ринок негативно відреагував на бажання шотландців проголосувати за незалежність на найближчому референдумі.
15:37
Уряд ФРН: самого лише перемир'я на сході України недостатньо
Мають бути вирішені також питання прикордонного контролю на російсько-українському кордоні й обміну полоненими.
15:13
Європарламент ратифікує асоціацію наступного тижня. Рада також?
Зокрема, у понеділок комітет з міжнародних справ Європарламенту проведе дебати і голосування щодо того, чи рекомендувати ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною.
15:11
ОЕСР схвалює економічні реформи Іспанії
Організація економічного співробітництва та розвитку вважає, що Іспанія досягла більших успіхів у скороченні державних видатків ніж Франція та Італія.
15:03
Голова ОБСЄ песимістично оцінює перспективи перемир'я в Україні
За його словами, припинення бойових дій недостатньо, обидві сторони повинні досягти політичного рішення.
14:48
Ціна на нафту Brent впала нижче $100 за барель
На торгах у Лондоні у понеділок 8 вересня вона знизилася до $99,76 (77 євро) за барель.
14:25
Поки зберігається перемир'я, нові санкції не потрібні - МЗС Фінляндії
"ЄС вже прийняв санкції, які в довгостроковій перспективі впливатимуть на Росію. Наразі є перспективи для мирного процесу між Росією і Україною, і це не час для подальших санкцій", - сказав міністр закордонних справ Фінляндії Ерккі Туоміоя.
14:24
ЄК виділить 5,5 млрд євро країнам Східного та Південного партнерства
Єврокомісія ухвалила пакет документів щодо співпраці з країнами Східного і Південного партнерства на найближчі роки. Пакетом передбачено виділення 5,5 млрд євро.
14:00
ФотоПольський уряд, ймовірно, очолить Ева Копач
Президент Броніслав Коморовський прийме відставку уряду Туска у четвер, після чого зустрінеться з Евою Копач. Розмова стосуватиметься планів уряду та питань, зокрема, пов’язаних з безпекою та обороною.
13:26
Україна отримала $500 млн від Світового банку
Україна отримала кошти першої позики у сумі $500 млн в рамках угоди з МБРР, підписаної 8 серпня 2014 року.
13:21
ЄК: Нові санкції ЄС опублікують у вівторок, але їх можуть і не ввести в дію
9 вересня розроблені санкції повинні бути опубліковані в офіційному журналі ЄС.
13:00
Оновлено 16:00Російський рибокомбінат вимагає в суді відміни санкцій проти ЄС
"Постанова Уряду (...) суперечить основним цілям державної політики у сфері розвитку малого і середнього підприємництва РФ, (веде) до зростання цін в Росії для споживачів, банкрутства сотень переробних заводів в Росії, зміщення потоків сировини з Мурманська і Санкт-Петербурга в Білорусь, (...) втрати сотень тисяч робочих місць, втрати податків і бюджетних надходжень", - йдеться в заяві.
12:50
Еттінгер хоче знайти проміжне рішення з газового питання до жовтня
Єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер заявив, що проміжне рішення щодо газової проблеми між Росією та Україною треба знайти до жовтня.
12:49
Подальша девальвація гривні дуже ймовірна - представник ЄБРР
"Враховуючи останні макроекономічні дані в Україні, а також політичні події на сході, я не можу говорити, що подальша девальвація неможлива", - сказав він.
12:10
Україна за 6 днів імпортувала через Словаччину 144 млн кубометрів газу
12:05
Росія хоче переслідувати литовців, що відмовилися служити в радянській армії
Генпрокуратура Литви отримала відповідне прохання Росії про правову допомогу.
11:52
Президент Європарламенту відвідає Україну
У п’ятницю президент Європарламенту зустрінеться з главою Української держави Петром Порошенком, після чого вони разом відкриють щорічну конференцію Ялтинської європейської стратегії, яка цього року відбудеться у центрі "Мистецький арсенал".
11:35
Німецький експорт уперше перевищив 100 млрд євро
У липні доходи німецьких експортерів становили 101 млрд євро, збільшившись на 8,5% в порівнянні з липнем 2013 року та на 4,7% порівняно з липнем 2014-го.
11:26
Депутат Бундестагу: ЄС має посилити тиск на Росію
Європа має посилювати тиск на Росію, щоб не допустити погіршення ситуації, вважає депутат Бундестагу Марілуїзе Бек (фракція зелених).
11:11
Країни НАТО розробили план на випадок нападу Росії
Румунія та Болгарія мають план на випадок атаки Росії повітрям, землею чи морем. Туреччина, Польща та країни Балтії мали такий план і до саміту НАТО.
10:40
Асоціація текстильників Росії просить заборонити імпорт тканин з Європи
Російські виробники текстилю просять Володимира Путіна ввести ембарго на імпортні тканини. Відповідний лист президенту Російської Федерації направив голова Асоціації текстильників Росії Шамхал Ільдаров.
10:07
ОновленоЛитва посилює контроль на кордоні після арешту росіянами естонського поліцейського
"Можу сказати, що вчора були прийняті деякі рішення у зв'язку з посиленням контролю на кордоні та прикордонних ділянках", - заявив прем'єр Альгірдас Буткявічюс журналістам.
10:05
НАТО проводить військові навчання у країнах Балтії
6 вересня НАТО розпочав військові навчання у Латвії. Таким чином, альянс продемонстрував готовність захищати країни Балтії у випадку військової агресії з боку Російської Федерації.
09:48
США пообіцяли Грузії оборонне озброєння і допомогу на шляху до НАТО
"США розглядають питання поставок оборонного озброєння Грузії. Ми обговорюємо, які саме кроки будуть зроблені для посилення нашого співробітництва щодо забезпечення обороноздатності Грузії", - заявив міністр оборони США Чак Гейґел.
09:32
Лондон обіцяє Шотландії ширші повноваження
Осборн виступив з такою заявою після того, як опитування громадської думки показали, що 51% шотландців готові проголосувати за незалежність на референдумі 18 вересня.
09:17
ЗМІ: Нові санкції ЄС зачеплять оборонку та нафтові компанії
Окрім того, п'ять банків, контрольованих державою, в тому числі Сбербанк і ВТБ Банк, які вже відсторонені від залучення коштів на термін більше 90 днів, також матимуть максимальний термін погашення 30 днів.
08:45
Росія погрожує обмежити польоти над своєю територією у відповідь на санкції
"Наприклад, обмеження у транспортній сфері. Ми виходимо з того, що у нас дружні відносини з нашими партнерами, і тому небо над Росією відкрито для прольоту. Але якщо нас обмежують, нам доведеться відповідати", - зазначив прем'єр.
08:10
Луценко каже, що 5 країн НАТО дають зброю Україні. 4 з них - спростували
"Там ​​(на саміті НАТО) не було ніякої угоди щодо поставок озброєння з Польщі в Україну", - запевнив представник Міноборони Польщі Яцек Соньта. Представник Пентагону на умовах анонімності запевнив, що "до України не надходило пропозицій від США щодо постачання летального ​​озброєння".
06:44
Штайнмаєр: Через порушення перемир'я дипломатія "може швидко зійти нанівець"