ЄК виділить 5,5 млрд євро країнам Східного та Південного партнерства

Понеділок, 8 вересня 2014, 14:24

Єврокомісія ухвалила пакет документів щодо співпраці з країнами Східного і Південного партнерства на найближчі роки. Пакетом передбачено виділення 5,5 млрд євро.

Про це йдеться у прес-релізі європейської інституції.

Фінансова допомога надійде Алжиру, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Йорданії, Лівану, Лівії, Марокко і Тунісу, а також буде спрямована на регіональну співпрацю зі східними та південними сусідами. Загалом її отримає 16 країн.

"Наші відносини з сусідами завжди були у пріоритеті. У нас з ними тісні зв’язки, і ми докладаємо багато зусиль для того, щоб допомагати їм долати економічні та політичні труднощі. Ми підтверджуємо готовність підтримувати ці країни на шляху до миру та демократії", - заявила верховний представник Європейського союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

Кошти будуть спрямовані на підтримку технічної допомоги у сфері сприяння розвитку громадянського суспільства. Вони доповнять фінансування, виділене Єврокомісією в рамках двосторонніх та багатосторонніх програм, що були ухвалені цього літа. Про розподіл коштів між країнами Східного та Південного партнерства у повідомленні Єврокомісії не зазначається.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: